Tip na výlet: 52. MFF v Karlových Varech
FOTO: autorka

Tip na výlet: 52. MFF v Karlových Varech

30. 5. 2017

Původně jsem vám chtěla ještě nabídnout nějaký tip na cyklovýlet, ale rozmyslela jsem si to. Po návštěvě Plitvických jezer v článku Tip na výlet: Plitvická jezera v Chorvatsku a cestě za historií a na rozhlednu Bučina u Kyselky v článku Tip na výlet: Mattoni Muzeum a jeho okolí, to bude trochu kultury. Přestože do kina moc nechodím, ale na dobrý film v televizi se ráda podívám, vás pozvu na 52. Mezinárodní filmový festival do Karlových Varů.

MFF vznikl hned po druhé světové válce a první ročník v roce 1946 se tehdy uskutečnil i v Mariánských Lázních. Je to největší filmový festival v České republice a nejprestižnější filmový festival ve střední a východní Evropě. Festival v Karlových Varech můžeme klidně přirovnat k festivalům v Cannes, Berlíně, Benátkách či Tokiu.

Letošní 52. ročník se uskuteční od 30.6 do 8.7.2017. Filmy z celého světa budou soutěžit v několika kategoriích a ohodnotí je jak odborná, tak i divácká porota. Ten nejlepší bude na slavnostním zakončení festivalu odměněn hlavní cenou festivalu - Křišťálovým glóbem. Je to bronzová soška držící glóbus, která je asi 40 cm vysoká a váží kolem 5 kilogramů. Dnešní podobu má od roku 2001.

Kdo nenavštíví promítání filmů, může si vychutnat alespoň festivalovou atmosféru, ale i atmosféru světoznámého lázeňského města. Možná někde při návštěvě hotelu Thermál, který je středem festivalového dění, nebo na lázeňské promenádě potkáte pana Bartošku nebo Marka Ebena, ale i některou další známou filmovou tvář jako my. Zatím se nestalo, že bychom nikoho nepotkali.

Když vám zbyde čas, můžete po procházce městem vyjet lanovkou na rozhlednu Diana a podívat se z výšky nejen na Karlovy Vary, ale i po okolních lesích Krušných a Doupovských hor i Slavkovského lesa.

 

Tip na výlet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.