Obrubníky jsou nenahraditelnou součástí venkovní dlažby
Ilustrační foto: Presbeton

Obrubníky jsou nenahraditelnou součástí venkovní dlažby

17. 7. 2017

Dominujícím prvkem upravené zahrady by měla být prostorná terasa se zahradním nábytkem, kde byste v letním období trávili volné chvíle a uspořádávali různé sešlosti s přáteli a rodinou. Aby terasa působila uceleně, většinou ji tvoří zpevněná plocha, například zámkovou dlažbou. A od posezení potom povedou chodníčky do dalších částí zahrady.  Zámková dlažba působí elegantně, nicméně punc originality jí dodají zahradní obrubníky, které plní praktickou i estetickou funkci. Z praktického hlediska oddělují vegetační část od průchozí. Pokud si potrpíte na design, pravděpodobně budete chtít, aby vzhled obrubníků korespondoval s celkovým stylem zahrady. V takovém případě se vám nabízí hned několik druhů – obrubníky ze dřeva, oceli i plastu. I když obrubníkům kralují ty betonové, které se pyšní mrazuvzdorností, odolností a dlouhou životností. 

Zahradní obrubníky mají široké využití
Pravdou je, že využijete betonové prvky v mnoha případech, ať už potřebujete ohraničit terasu, jak jsme zmínili výše, nebo chodníky, pískoviště, ba dokonce i bazén či parkovací místo. U obrubníků budete určovat ještě výšku, přičemž ta se odvíjí od toho, na jakém místě a k jakému účelu budou použity. Jestliže si nevíte s výběrem rady, doporučujeme poradit se s odborníkem, ideálně přímo v prodejně.

 

1023.jpg

 

PRESBETON se stane vaší pravou rukou při výběru
Abyste nekoupili zajíce v pytli od tygra, vybrali jsme pro vás ověřeného prodejce, který má na internetu spoustu pozitivních recenzí. Dovolujeme si vám představit společnost PRESBETON, která se zabývá dlažbami, obrubníky, svahovkami a dalšími prvky, s nimiž proměníte i obyčejnou zahradu v architektonicky zajímavé místo. V portfoliu společnosti PRESBETON je také venkovní dlažba a její realizace. Vybrat si můžete dokonce ze speciálních modelů, jež budou lahodit vašemu oku.

bydlení zahrada
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%