ekolo Senior Tour odstartovalo. Přidejte se na trase také!
Ilustrační foto: ingimage.com

ekolo Senior Tour odstartovalo. Přidejte se na trase také!

18. 9. 2017

Dnes v 10.15 hodin středoevropského času odstartovala velká sportovní akce portálu i60 s názvem ekolo Senior Tour. Osm cyklistů ve věku 63 - 73 let se vydalo na trasu z Prahy do Olomouce na elektrokolech. Přidat se k nim mohou i další čtenáři magazínu i60!

Na startu Tour z půjčovny elektrokol společnosti ekolo.cz na Hradčanské byli připraveni: Iona Kolářová, Vladěna Štrynclová, Zdena Zábranská, Ilona Vykoukalová, Marie Měchurová, Miroslav Měchura, Antonín Šrámek (střídat bude Josef Borecký) a Oldřich Čepelka, který byl určen šéfem pelotonu.

Cyklisté se vydali nejdříve ulicemi Prahy a pak zamířili přes Zeleneč a Lázně Toušeň, odkud máme první informaci z trasy. "Elektrokola pěkně frčí, jedeme pohromadě, všichni mají skvělou fyzičku. Teď právě obědváme a zdravíme čtenáře," hlásil do mobilu Oldřich Čepelka. Po obědě se cyklisté  napojí na cyklostezku kolem Labe, po které zamíří do Poděbrad, kde budou ubytováni v Hotelu Junior. Na tomto místě se mohou zájemci s našimi cyklisty setkat a popovídat si o zážitcích z prvního dne. Také v následujících dnech mohou čtenáři cyklisty pozdravit nebo se s nimi projet, níže uvádíme bližší infomace o jednotlivých trasách.

 

2. den: Poděbrady - Žlebská Lhotka, 55 km

Z Hotelu Junior budou cyklisté vyjíždět cca v 9.00 a vyrazí do Penzionu Žlebská Lhotka. Trasa povede z Poděbrad opět nejdříve podél Labe do Libic nad Cidlonou a dále pak přes Velký Osek, Veltruby, Kolín, Kutnou Horu, Čáslav, Rounov nad Cidlinou do Žlebské Lhotky.

3. den: Žlebská Lhotka - Nové Hrady, 55 km

Třetí den bude stejně dlouhý, trasa povede přes obce Nasavrky, Miřetice, Prosetín do Nových Hradů, kde budou ubytováni v Chatě Polanka.

4. den: Nové Hrady - Moravská Třebová, 56 km

Také čtvrtý den bude délka trasy obdobn. Trasa povede přes LItomyšl a obce Strakov, Janov, Dětřichov, Kunčina a skončí na Náměstí T.G. Masaryka v Penzionu Moravská Třebová.

5. den: Moravská Třebová - Olomouc

Závěrečná etapa měří 59 kilometrů a povede přes obce Linhartice, Gruna, Loštice, Litovel a skončí v Penzionu No.1 v Olomouci. Na tomto místě uspořádáme pro účastnáky závěrečnou oslavu, na kterou mohou přijet i naši čtenáři.

Celou trasu, která měří 290 kilometrů si můžete prohlédnout na tomto místě. Myší lze mapu zvětšit a prostudovat detaily trasy včetně převýšení a rozhodnbout se, zda se k peletonu také nepřidáte.

Každý den budeme našim čtenářům přinášet z ekolo Senior Tour, jejímž partnerem je kromě společnosti ekolo.cz také ANO spořitelní družstvo, fotoreportáže včetně zážitků jednotlivých účastníků.

Přejeme cyklistům dobré počasí, příjemnou jízdu bez karambolů a hlavně šťastný dojezd ve zdraví do cíle!

ekolo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.