Ještě máte v Brněnských horách vlky?
Ilustrační foto: pixabay.com

Ještě máte v Brněnských horách vlky?

29. 9. 2017

Obsahem tohoto článku je příhoda s vtipem a reakcí na vyřčený vtip, jeho pochopení nebo nepochopení, ale o tom níže.

Není třeba vhodné dětem ve školce vyprávět vtip o Leninovi, a je umění odhadnout posluchače, co dokáže pochopit, a co už ne. Nejhorší pro vypravěče je, pokud osoba, jíž je vtip určen-vyprávěn, jej nestráví, a nastane mrtvá pauza. Někdy pomůže k pochopení třeba jen kratičký doslov nebo vysvětlení, někdy nepomůže nic. Je to o to horší, pokud je posluchačem vtipu krásná žena, o níž si myslíte z předchozích jednání, že má IQ na rozdávání.

Stalo se to kdysi dáááávno, zhruba v době, kdy Mrtvé moře začalo teprve marodit. Jezdil jsem jako řidič náklaďáku pro moravskou firmu, a nakládal a skládal jsem různě po Čechách a Moravě. Ve firmě nedaleko Prahy jsem několikrát měsíčně nakládal a vozil to většinou na jižní Moravu. Doklady k nákladu nám vydávala celkem hezká slečna, a tak byla samozřejmě většinou šoférů oslovována i mimo pracovní proces.

Bylo to v listopadu či půlce prosince, venku sněžilo již od rána, u nás asi pět centimetrů sněhu, u Muzea tři, venku na nule jako minule, a výhled na cestu a noční dojezd docela mizerný. Ta výše popsaná dáma mně popřála hezkou cestu do Brna a já na to odpověděl.

Mnou vyřčený text jsem měl již předem připravený, byla tam totiž fronta, já stál jako poslední, a měl jsem čas si to promyslet slovo od slova. Přednesl jsem jej hlasitě, srozumitelně a zřetelně, aby to slyšeli i ostatní z osazenstva kanceláře.

„Milá paní, to si snad děláte legraci, vy nesledujete zprávy? V Brně mají již druhý den sněhovou kalamitu a je vyhlášen zákaz vycházení. V ulicích jsou dva metry sněhu, veškerá doprava stojí. Obyvatelstvo je nouzově zásobováno vrtulníky a psími spřeženími. Městská policie vyfasovala saně a lovecké pušky a střílí medvědy a vlky co se stahují z okolních hor“.

A ta reakce??? Žádná, ta dáma jen tiše, nehnutě zírala a výraz nulový. Stejně by reagovala cizí žena, kdybych ji pozval na rande do Gayklubu. Kolegové z kanceláře na nás koukali, došlo jim, co se stalo, a solidárně mlčeli. Připadal jsem si velice trapně, rychle jsem se rozloučil a vypadl ven. Celou cestu jsem přemýšlel, kde jsem udělal chybu, zda v textu nebo v přednesu, ale na nic jsem nepřišel.

A celkový dojem z té příhody? Vzhled a inteligence, zvláště u atraktivních žen, nemusí mít stejnou hodnotu.

Můj příběh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.