Častolovická velikonoční výstava
Foto: autorka

Častolovická velikonoční výstava

27. 3. 2018

Počasí sice úplně neodpovídá tomu, že se blíží Velikonoce, ale fakt je ten, že ve dnech 23.-25.3. 2018 proběhla častolovická velikonoční výstava s ukázkami nejen úplně nové aranžerie ve stylu staročeských tradic, řemesel a zvyklostí, ale také  ukázka paličkování Vamberecké krajky, malování, tepání a zdobení kraslic, dále výrobky z proutí, rákosu a lýka, šustí, dřeva, korku a dalšího přírodního materiálu, ukázka zdobení perníků a dalších předmětů.

Dále jsme se mohli podívat na staročeské velikonoční tradice a zvyklosti ve východních Čechách se symboly velikonočních svátků, různé české kroje, ukázky staročeského pečení našich babiček a na velkou kolekci všech jarních květin – cibulovin v bohaté aranžerii se sklem a různou ozdobnou a na užitkovou keramiku v několika provedeních.

Ve spojitosti s velikonocemi byl bohatý stánkový prodej se zahrádkářskými potřebami, květinami, zeleninová sadba, okrasné stromky a samozřejmě nechybělo různé občerstvení.

Také se stojí zmínit o 100 kg kolosu švýcarského ementálu, který musel prodejce rozpůlit, aby jej vůbec mohl přinést a nabídnout k prodeji. Cena za kilo této pochoutky byla také kolosální. Nabízel se  také nespočet uzených rybích pochoutek, které na nás mrkaly, abychom si nějakou ochutnaly.

Prožila jsem pěkné odpoledne. Pojďte se na fotografiích projít a třeba najdete inspiraci na velikonoční výzdobu.

Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.