Běh v červených šatech podpoří seniory v nouzi
FOTO: Život 90

Běh v červených šatech podpoří seniory v nouzi

18. 4. 2018

Dne 29. dubna 2018 se v Praze poběží již III. ročník celosvětového charitativního běhu Red Dress Run. Jeho výtěžek podpoří neziskovou organizaci Život 90, která se již 27 let stará o seniory a provozuje linku důvěry Senior telefon. 

Ta spolu s českou odnoží mezinárodního běžeckého klubu Hash House Harriers akci v České republice pořádá. Trať dlouhá tři kilometry povede srdcem Prahy a zúčastnit se jí mohou celé rodiny. A co je důležité: poběží se v červených šatech.

Výtěžek podpoří provoz Senior telefonu Života 90 – jedinou bezplatnou a non stop linku důvěry pro seniory v ČR. Ročně se se na ni 15 000 seniorův nouzi. „Jedna minuta provozu stojí 5 Kč. Nejčastějším problémem, se kterým lidé na Senior telefon Života 90 volají, je samota. Tvoří až 50 % hovorů. Výjimečné ale nejsou ani případy týrání a zanedbávání péče. Jen v minulém roce jsme řešili přes 150 telefonátů osob se sebevražednými tendencemi a 334 hovorů s problematikou domácího násilí nebo týrání,“ říká Jan Lorman, ředitel Života 90.

„Problémy, které trápí staré lidi, se často přehlížejí, a Red Dress Run je příležitost, jak na ně neotřelým způsobem upozornit. Minulý rok jsme vybrali 30 000 Kč a věříme, že se nám letos podaří tuto částku významně překonat. Oblékněte červené šaty, přijďte se proběhnout s námi a podpořit dobrou věc,“ zve Jan Havlík, člen vedení českých hasherů.

Startujeme 29. 4. 2018 v Praze, v 16.00 hod. od sídla Života 90, Karoliny Světlé 18, Praha. Na místě bude k dispozici šatna k převlečení a uložení věcí. Základní startovné je 200 Kč. Je možno ho uhradit online nebo na místě.

Když se v roce 1987 Američanka Donna Rhinehart, známá také jako Dáma v červeném, omylem objevila na běžeckém setkání v červených šatech a vysokých podpatcích, jen málokdo předpokládal, že se i přes svůj netradiční běžecký outfit rozhodne běh absolvovat. Ona ale nezaváhala a položila tak základy jednoho z nejrozšířenějších charitativních běhů na světě – Red Dress Run. Dáma v červeném už bohužel nežije, její odkaz ale přetrvává dál: po celém světě se pravidelně pořádají běhy v červených šatech, jejichž výtěžek je věnován na charitativní účely. V ČR je to již potřetí Život 90.

Užitečné odkazy:

Fcb event - https://www.facebook.com/events/175511926511783/

Startovné - https://www.darujme.cz/projekt/1200840

Web - https://www.zivot90.cz/2820-red-dress-run

senioři
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.