Lidé cestují za hranice stále více. EXIM hlásí rekordní rok
Ilustrační foto: pixabay.com

Lidé cestují za hranice stále více. EXIM hlásí rekordní rok

19. 6. 2018

Rekordní výsledky hlásí EXIM TOURS, největší tuzemská cestovní kancelář. Hodnota prodaných zájezdů v roce 2017 vzrostla oproti předchozímu roku o 41 %, což představuje částku 4,712 mld. korun. Hrubý zisk činil 220,6 mil. korun, což je oproti roku 2016, kdy byl 141 mil. korun nárůst cca 56 procent.

Počet klientů této cestovní kanceláře dosáhl 315 tisíc, což znamená téměř 25% nárůst oproti roku 2016, kdy společnost poskytla své služby 253 tisícům klientů. Někteří konkurenti na českém trhu prezentují svoje výsledky konsolidovaně včetně svých aktivit na Slovensku. Pro porovnání proto uvádíme, že společnost EXIM TOURS v roce 2017 prodala na českém a slovenském trhu zájezdy za 5,757 mld. korun a odbavila 395 tisíc klientů. A to při daňovém základu zisku 235 mil. korun.

EXIM TOURS a.s., jednička mezi cestovními kancelářemi v ČR, neměla od doby svého založení v roce 1992 nikdy tak úspěšný rok. Lídr trhu je od roku 2012 součástí jedné z největších německých firem REWE Group. Je začleněn do turistické divize DER Touristik.

„Zaznamenáváme nový trend v cestovním ruchu. Klienti se více zajímají o to, jak budou trávit dovolenou. Dávají přednost hotelům, které poskytují svým vybavením možnost dalších aktivit – aquaparky, wellness, fitness, další sporty a možnosti aktivit na místě. Rodinami s dětmi jsou potom vyhledávané hotely s takzvanými „Mango kluby“, s denními programy pro děti a tím možností soukromí pro rodiče. Stále více klientů si kupuje fakultativní výlety na místě, kdy využívají možností poznávání dané destinace.“ říká Stanislav Zíma, marketingový ředitel EXIM TOURS.

Ze široké nabídky destinací, kterou EXIM TOURS pro letošní léto klientům připravil, je na českém trhu exklusivní Senegal, kam vypravuje přímé lety z Prahy. Ne náhodou je tato africká země nazývána „Perlou na břehu Atlantiku“. Tato dostupná exotika, objevená již dávno především francouzskou klientelou, umožňuje celoroční koupání v oceánu, safari s africkou zvířenou, návštěvu míst, kde se konal známý závod Paříž-Dakar a celkové seznámení se s životem domorodců v Africe.

cestování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%