Jozefína Růžičková vykouzlila džemy, které ohromily svět gastronomie
Nejlepší džemy na světě vyrábí Češka

Jozefína Růžičková vykouzlila džemy, které ohromily svět gastronomie

7. 9. 2018

Celkem tři hvězdy si z letošního ročníku soutěže Great Taste odnesly džemy jihočeské značky Rose Garden. V nejprestižnější gurmánské soutěži světa uspěly výrobky z višní, jahod a červeného rybízu a broskví.

Každý získal po jedné hvězdičce a zařadily se tak mezi nejkvalitnější potraviny světa.

Po loňském vítězství fíkovo hruškového džemu s bílým karibským rumem jde o další mezinárodní úspěch Jozefíny Růžičkové, která za značkou Rose Garden stojí.

„Na rozdíl od loňské exotiky jsem do letošního ročníku soutěže záměrně přihlásila zcela obyčejné džemy z domácího ovoce. Rybíz a višně pocházely od nás z Jižních Čech, broskve z jižního Slovenska, jahody od Litoměřic,“ popisuje Jozefína Růžičková. „A těší mě, že v tak velké konkurenci uspěly. I proto, že obsahují méně cukru než běžné džemy,“ dodává.

Její výrobky zaujaly porotce vynikající konzistencí a sytou barvou. Pozitivně hodnotili také plnou ovocnou chuť a vyváženost. „Jde jednoznačně o produkty, které byly dělány s péčí a hlubokým porozuměním možnostem ovoce,“ uvedla porota.

Do soutěže, která je považována za gastronomického Oscara, se letos přihlásilo 12 643 výrobků z celého světa. Jako tradičně se zde sešly ty nejlepší výrobky z celého světa. Od alkoholických nápojů, přes pekařské i uzenářské delikatesy až po čerstvé maso, zavařeniny nebo zmrzliny. Naprostá většina z nich odešla s prázdnou. V porotě soutěže Great Taste Awards zasedá každoročně na 500 odborníků z oblasti gastronomie, včetně kuchařů s Michelinskými hvězdami, gastrokritiků, zástupců nejvyhlášenějších restaurací a dalších.

Hodnocení trvá přibližně půl roku, všechny ochutnávky probíhají naslepo a základní hodnotící kritéria jsou jednoduchá: chuť a kvalita. Slavnostní vyhlášení cen proběhlo na začátku září v Londýně.

gastronomie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.