Jak šel čas. Nová soutěž portálu i60
FOTO: Farnost Radotín a Wikipedie (Honza Groh)

Jak šel čas. Nová soutěž portálu i60

9. 9. 2018

Ke stoletému výročí naší republiky již na portále i60 probíhá projekt s názvem "Příběhy naší republiky", kdy čtenáři píší příběhy či vzpomínky své a svých rodin. Nyní vyhlašujeme soutěž "Jak šel čas". Jejím cílem je ukázat staré fotografie z různých koutů České republiky a porovnat je se snímky současnými. Mohou to být fotografie měst a obcí, ale i různých turistických míst či památek, které se během let změnily nebo zrekonstruovaly.

Ve svém rodinném archivu má jistě každý čtenář zajímavé snímky, možná i fotografické poklady, které stojí za zveřejnění. Nenechávejte si je pro sebe a ukažte je i dalším čtenářům. Právě nyní je k tomu dobrá příležitost. Česká republika oslaví už za necelé dva měsíce 100 let své existence. A právě některý z vašich snímků může být zajímavým střípkem historie naší krásné země.

Pravidla soutěže
Soutěže se mohou zúčastnit všichni registrovaní čtenáři portálu i60, kteří prostřednictvím svého profilu vloží svůj soutěžní příspěvek, a to alespoň se dvěma fotografiemi - historickou a současnou, a popíší místo či objekt, které snímky zachycují.

Dobové fotografie nesmí být staženy z internetu, ale buď nascanované či ofocené fotoaparátem. Použít je možné snímky z volně přístupných free fotobank, případně z Wikipedie, ale vždy musí být uveden zdroj. Je také možné získat z archivů obecních a městských úřadů, což také musí být uvedeno jako zdroj.

Podmínkou soutěže je také popis fotografií, tedy uvedení, co snímky zachycují, může být připojen i příběh, který fotografie doplní, případně informace, proč si autor příspěvku vybral právě toto místo či objekt.

Do titulku uveďte název soutěže, například Jak šel čas v Klášterci nad Ohří nebo Jak šel čas: Rozhledna Doubravka.

Vítěze soutěže, která potrvá do 28. října 2018, vyberou sami čtenáři, a to tak, že redakce nejdříve nominuje do finále pět nejzajímavějších soutěžních příspěvků a z nich pak čtenáři hlasováním vyberou vítěze. Ten obdrží hlavní cenu - notebook Lenovo, čtyři další finalisté získaji knihu Dějiny českých zemí.

Těšíme se na vaše příspěvky, kterými oslavíme 100 let České republiky!

 

Můj příběh Soutěž - Jak šel čas
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.