Češi nejčastěji tráví
na zájezdech týden

Češi nejčastěji tráví
na zájezdech týden

25. 9. 2012

Více než polovina Čechů (55 procent) strávila letos na letní zájezdové dovolené týden. Zájezdy s délkou od sedmi do devíti dnů představovaly 62 procent z celkového prodeje pobytů na měsíce červen až srpen, vyplývá ze statistik cestovní agentury Invia.cz.

„Letos v létě jsme zaregistrovali 24procentní meziroční nárůst zájmu o týdenní pobyty. V případě desetidenních zájezdů však došlo ke zvýšení poptávky o více než třetinu. Důvodem může být zlepšující se ekonomická situace,“ vysvětlil Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz.

Desetidenní až dvanáctidenní pobyty si turisté v letošním roce pořizovali v 28 procentech případů. Naopak zájezdy kratší než jeden týden tvořily pouze sedm procent z celkové poptávky.

„O kratší než týdenní dovolenou je v létě pouze minimální zájem. Krátké zájezdy jsou oblíbené zejména na jaře a na podzim, kdy lidé odjíždějí na poznávací pobyty,“ doplnil Tůma.

Podle odborníků z oblasti cestovního ruchu je důvodem vysoké obliby týdenních pobytů nově nastupující trend, podle kterého si Češi zvykli jezdit na více kratších dovolených během celého roku. Kromě letní dovolené u moře a zimních pobytů na horách vyráží i na jarní a podzimní poznávací zájezdy či do lázní a dopřávají si tak odpočinek vícekrát do roka. „Tendencí posledních let je, že Češi jezdí během roku na více kratších dovolených. Délka letních dovolených se v minulých letech zkracovala a v současnosti v průměru činí zhruba týden,“ potvrdila Kateřina Petříčková, tajemnice Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

dovolená turistika zájezd
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.