Příbuzní dětí hospitalizovaných v motolské nemocnici dostali nové pokoje
Míša Dolinová a Štěpánka Duchková vybírají správné úklidové prostředky

Příbuzní dětí hospitalizovaných v motolské nemocnici dostali nové pokoje

23. 9. 2018

Motolská nemocnice nabídne příbuzným dětí, kteří jsou tam hospitalizovaní, 14 nově zrekonstruovaných pokojů. Nemocnice získala prostředky k rekonstrukci aukcí obrázků dětských pacientů, Nadační fond Dům Ronalda McDonalda dodal vybavení. S úklidem pomohly slavné osobnosti, jako třeba moderátorky Štěpánka Duchková či Míša Dolinová.

Nové pokoje získaly rekonstrukcí zcela novou podobu i atmosféru. Změnou prošlo takřka vše od podlahy až po poslední dekorace. „Naším cílem je umožnit příbuzným nemocných ubytování v důstojném prostředí, kde si mohou odpočinout od stresu, který s sebou hospitalizace blízkého přináší,“ uvedl ředitel nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda Marek Šedivý.

Fond se již 15 let snaží o vybudování vlastní ubytovny přímo v areálu nemocnice, který by měl sloužit především rodičům onkologicky a hematologicky nemocných dětí. „V tuto chvíli stále finalizujeme smlouvu mezi fondem a nemocnicí, se stavbou samotnou bychom rádi začali už v příštím roce,“ uvedl Šedivý.

Rekonstrukce pokojů ubytovny stála téměř milion korun, na necelou polovinu této částky vyšlo malování, nová podlahová krytina a sanita, druhou polovinu investoval fond do bytelných postelí s kvalitními matracemi. „Těchto 14 pokojů je ukázkou toho, že nemocní ani jejich doprovod nejsou lidem lhostejní. Podařilo se spojit několik firem i jednotlivců, kteří projekt podpořili. Trochu útulnosti prostoru dodaly obrazy naší bývalé pacientky a úspěšné ilustrátorky Elišky Podzimkové,“ uvedla mluvčí FN Motol Pavlína Danková.  

Do finalizace úprav se pustila skupina dobrovolníků. Mezi nimi i moderátorky Štěpánka Duchková s Míšou Dolinovou nebo s modelkou a moderátorkou Evou Čerešňákovou a prezidentkou nadačního fondu Pink Bubble Martinou Šmukovou.

„Doufám, že už brzy budeme stát u pokládání základního kamene nového domova pro rodiče dlouhodobě hospitalizovaných dětí. Když mi ale nabídli možnost pomoci přímo v nemocniční ubytovně, tak jsem neváhala ani minutu a ve výsledku to byl zábavný den ve společnosti milých lidí, hadru, houbičky a šroubováku,“ smála se moderátorka Štěpánka Duchková, která aktivity Domu Ronalda McDonalda podporuje dlouhodobě.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.