Doslov k článku...A naposledy tam byla školka
FOTO: autor

Doslov k článku...A naposledy tam byla školka

30. 10. 2018

Díky jednomu příspěvku v diskusi k předcházejícímu článku musím reagovat.

Ano, rád-nerad budu pokračovat v bádání, ale je to pro nás psychicky dost náročné. Setkáváme se s pamětníky a jejich potomky  kteří byli nějak tou dobou postiženi, což si ponesou navždy. Třeba ta paní, co nás prováděla kolem budovy Richterů. Hrozně rád bych jí pošeptal tajná čísla do sportky, aby si nějak poradila a věděla, co s tím. Nebo ta stará paní co jí patří pozemek s holubníkem. Všude uklizeno, měla tam v létě i krásné záhony s kytičkami, udělala to, na co stačila, ale že jí barák, stodola i ta kočárárna padá na hlavu, co s tím? Jo, dokázat nějak pomoci.

A co takhle nápad??? Pozvat zájezdové autobusy z West i Ost, ať se jdou podívat. Šikovného průvodce, co v podstatě přetlumočí předcházející článek a přidá trochu bájí a pamětí místních. I záhada by se našla, kdepak je deska z pomníku Císařovny Sissi??? Turisté by dostali kafe, párek, rohlík a čaj a do kasičky by přisypali v dobrovolných darech i pár euro, aspoň něco na udržení objektu, třeba střechy. Druhá zastávka by byla v rodinné kapli Richterů a na hřbitově, samozřejmě zase s možností dobrovolných darů. I já bych rád přispěl, ale to by tak stačilo na natření zábradlí, které už asi hodně pamatuje, viz titulní foto. Pokud se širší okolí seznámí s tím, že to všechno padá a bude padat i nadále, jistě se najde i řešení. Já být majitelem, tak to za rozumných podmínek i daruji, jen aby to nespadlo. Věřím, že lidé rádi přispějí na dobrou věc, a uvedu příklad.  Hodně dávno, hluboko před revolucí, jsem se byl podívat v kostele v Resslově ulici, kde ve sklepení skončily životy parašutistů z anglického výsadku. V misce na dary, ležící ve výklenku a všem volně přístupné, ležela na hromádce drobných stodolarovka. První a poslední, kterou jsem kdy viděl.

Ano, budu pátrat, objevovat a informovat i nadále, ale připadat si jako čumil a zvědavý Pražák se mi moc nelíbí, tak co s tím??? Poradíte?

Můj příběh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%