Televize přes internet nabízí zcela nový rozměr zábavy
Televizi přes internet si nyní můžete vyzkoušet zdarma

Televize přes internet nabízí zcela nový rozměr zábavy

19. 12. 2018

Utekl vám začátek celovečerního filmu? Nevadí. Když přijdete domů, jednoduše si jej pustíte od začátku. Neunikne vám už ani minuta děje. S plnohodnotnou televizí přes internet získáte celou řadu dalších výhod, které bez přehánění nabízejí zcela nový rozměr televizní zábavy.

„Nejlepší televizní anténou je internet,“ tvrdí Iveta Šlapalová, ředitelka zákaznických služeb DIGI TV. Celosvětová síť internet vznikla v 90. letech minulého století a už proměnila celý svět. Očekávalo se, že přinese i soumrak televizi, ale zdá se, že ta se naopak díky internetu dočká nového rozkvětu. Klasická televize přes anténu, kabelová televize, satelit. Všechny tyto způsoby příjmu jsou zatím rozšířenější, ale právě televize přes internet zažívá stále větší rozmach. Nabízí totiž něco, co další způsoby příjmu nemohou poskytnout – svobodu diváků.

Přitom je pořízení plnohodnotné televize přes internet snadné a stále sledujete televizi, na jakou jste zvyklí. Jen namísto základních programů jich máte na výběr více než sto (samozřejmě včetně všech stanic Novy a Primy) a místo klasické antény přijímáte signál prostřednictvím svého domácího internetu.

Televizní program jen jako pomůcka
Jak už jsme uvedli, s televizí přes internet si můžete pustit kterýkoli pořad od začátku, i když k obrazovce přijdete později. A to není zdaleka vše. Již zmíněná DIGI TV byla první, která zavedla sedmidenní archiv vysílání, který se brzy stal standardem i mezi ostatními poskytovateli. Co to znamená? Každý pořad v televizním vysílání mají všichni uživatelé televize přes internet k dispozici celých sedm dní. Jednoduše si jej mohou až sedm dní zpětně pomocí ovladače vyhledat a pustit.

Televizní program už vás tedy nepřipoutá k obrazovce kvůli očekávanému filmu například každou sobotu večer. Navíc, když vás třeba známí upozorní na skvělý film, nebo zajímavý dokument, který sledovali a který vám unikl, není nic snazšího, než si ho v archivu zpětného zhlédnutí vyhledat a pustit. Televizní program vám s televizí přes internet poslouží spíš jako nezávislé vodítko, kdy si pořad najít. Podívat se na něj můžete v rámci týdne, kdykoli chcete. Získáváte absolutní televizní svobodu. A pokud vám ani toto nestačí, můžete si až desítky hodin televizních pořadů nahrát.

Na co se koukat? Přece na obojí
Tím ale výhody televize přes internet nekončí. Představte si třeba klasickou přetahovanou i televizní ovladač, když se hokejový přenos kryje s epizodou seriálu. Často dokáže takováto situace doma vyvolat hodně zlé krve. A přitom nemusí. Seriál si můžete pustit díky archivu později. Nebo se dokonce můžete koukat současně, každý na něco jiného. Televize přes internet umožňuje sledovat program na více zařízeních, u DIGI TV například až na čtyřech současně. Kromě televize také na počítači, tabletu či chytrém telefonu. Nejenom doma, ale všude tam, kde je připojení k internetu. Dosáhne vám wi-fi na zahradě k pergole? Můžete si pustit televizi na počítači či tabletu klidně tam. Na mobilu či tabletu lze dokonce sledovat televizi například v restauraci nebo v kavárně, stačí, aby tam byl přístup k internetu. Stejně tak v zahraničí. V rámci celé Evropské unie si můžete svou televizi přes internet pustit kdekoli: na horách v Alpách, u moře v Chorvatsku nebo třeba u známých na Slovensku… Stačí opět jen připojení k internetu, a to už je dnes prakticky všude.

2018_12_02_banner_i60_1120x370.jpg

Spousta programů ve skvělém rozlišení
Televize přes internet také nabízí daleko více programů než klasická televize přijímaná přes anténu. Oproti satelitní zase disponuje více stanicemi ve vysokém, tedy HD rozlišení.

„DIGI TV aktuálně nabízí přes 110 televizních kanálů, z nichž je již více než polovina v HD rozlišení. Zákazníci si také mohou kombinovat balíčky podle toho, na co se rádi koukají. Myslíme na milovníky kvalitních filmů, sportovní příznivce, prostě na každého. A skvělou nabídku máme i pro ty, kteří již satelit od DIGI mají. Mohou si k ní výhodně pořídit ještě televizi přes internet a výhody obou příjmů kombinovat. Mezi našimi zákazníky je o tuto variantu velký zájem,“ upozorňuje Iveta Šlapalová z DIGI TV. K tomu, aby vám televize přes internet fungovala, vám stačí dostatečně kvalitní připojení k internetu, což je již dnes na většině území České republiky standardem.

Poskytovatelů televize přes internet je celá řada, včetně velkých mobilních operátorů. Liší se podle toho, jestli vysílají prostřednictvím vlastní sítě (IPTV), nebo na kterékoli síti (tzv. OTT). Vybrat si můžete například podle programů, které nabízejí, ale také podle dalších výhod.

Například DIGI TV ke svému OTT řešení nabízí stálou slevu až 149 korun měsíčně, pokud si zároveň pořídíte internet od DIGI, který má pokrytí téměř po celém území republiky. S touto volbou vyřešíte jak kvalitní internet, tak moderní televizi přes internet se všemi jejími výhodami.

 

Televizi přes internet od DIGI TV si v současnosti můžete vyzkoušet sami. Pro více informací klikněte ZDE.  

 

 

televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%