Výlet Šárkou na Bořislavku
Foto: autorka

Výlet Šárkou na Bořislavku

30. 12. 2018

Konečně jsem se dnes mohla vydat na svůj první výlet "Do stovky" s Olgou Štolbovou. Nakonec jsme se rozhodly jít do Šárky, abychom si mohly délku výletu zvolit kratší nebo delší podle mé únavy.

Sešly jsme se v 10 hodin u stanice autobusu 191 "Divoká Šárka" a konečné tramvají 20 a 26. Přesně jsme se setkaly před Mekáčem, který byl výchozím bodem, a udělaly jsme si také selfíčko. Pokračovaly jsme dolů do údolí Šáreckého potoka po silnici - cestu dolů po schodech, která je kratší, jsme zavrhly, protože je v hrozném stavu. Cesta poděl potoka byla příjemná, počasí nám přálo, krásně svítilo sluníčko. Šly jsme kolem známých míst - koupaliště, kousek za ní restaurace, která byla zavřená. Zapomínala jsem fotit, takže snímků z cesty je málo. Protože jsme tam dlouho nebyly, tak nás překvapilo, že se tam staví veliká budova - viz foto - kde bývalo hospodářské stavení a malé občerstvení, budka občerstvení tam zůstala, je na fotce. Pamatuji si, že jsme se tam kdysi s kamarádkami stavovaly, bývalo možné si tam koupit buřty a vedle na ohništi opéct a také někdy koupit i domácí vajíčka. To je všechno minulost. Objevily jsme novou haťovou cestičku, tak jsme se po ní vydaly po sluníčku. Tam jsem trochu fotila zajímavé stromy a jezírko. Postupně jsme došly na Jenerálku, kde je dobrá hospoda a daly si neméně dobrý oběd. Nějak jsem ji zapomněla vyfotit. Po obědě jsme hledaly jak se vydat dál do údolí podle potoka. Probíhají tam stavební úpravy a původní schůdky na cestičku vzaly za své, ale jinou cestičku jsme našly, pokračovaly dále bývalou zahrádkářskou kolonií, která je změněna a přestavěna na vily pro trvalé bydlení. Potom jsme se vydaly lesní cestou do kopce a vyšly jsme na kraji vilové čtvrti Hanspaulka, až jsme vyšly u stanice metra Bořislavka a ukončily náš výlet.

Nepodařilo se nám získat společnou fotku - jedna paní to zkoušela, ale nic nevyfotila - tak jsme se vyfotily zvlášť a já jsem vyrobila koláž, kde jsme obě.

Byl to bezvadný výlet a určitě budeme zase brzy pokračovat.

 

Soutěž Do stovky
Hodnocení:
(4.8 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%