Zvládne vaše televize přechod na nové digitální vysílání DVB-T2? Zeptejte se odborníka v naší poradně
Ilustrační foto: pixabay.com

Zvládne vaše televize přechod na nové digitální vysílání DVB-T2? Zeptejte se odborníka v naší poradně

11. 1. 2019

Česká republika v průběhu příštího roku prechází na nový způsob televizního příjmu přes anténu. Dosavadní digitální vysílání DVB-T vystřidá novější standard DVB-T2. Přechod se uskuteční postupně v průběhu celého roku 2020.  

Vzhledem k nejasnostem, které celý proces provází, jsme pro vás zřídili speciální informační web DVB-T2.cz, kde se můžete dozvědět více. Díky spolupráci s našimi partnery vám ovšem přinášíme podrobnější informace i zde na webu i60.cz, kde se můžete zeptat na cokoliv, co vás zajímá v souvislosti s televizním vysíláním.  

Své dotazy týkající se televizního příjmu a přechodu na DVB-T2 můžete vkládat do nově zřízené poradny na našem portále, kterou najdete na tomto místě. Rád na ně odpoví odborný spolupracovník Juraj Koiš, jenž v minulosti vedl oficiální státní informační web k přechodu z analogového na digitální vysílání a nyní radí návštěvníkům webu DVB-T2.cz. Pokud vás zajímá problematika televizního vysílání, můžete se podívat i na web TVKOMPAS.cz.  

Anténa už není jedinou volbou televizních diváků  
Pokud přijímáte televizní programy na běžnou anténu, budete muset určitě řešit přechod na nové způsoby příjmu. Dobrou zprávou je, že anténa už dávno není jedinou volbou. Mnohem jednodušší a zajímavější je televize přes internet IPTV, kterou nabízí například partner této sekce, společnost DIGI TV.  

IPTV je moderní forma sledování televizních programů a přináší vám vše, co od běžné televize očekáváte - ale zároveň nabízí i praktické funkce navíc, které ocení nejen senioři.  

Tak například, internetovou televizi můžete sledovat i na vaší dosavadní televizi. Postačí k tomu speciální set-top-box, který však toho umí podstatně víc. Například můžete sledovat televizní pořady zpětně, můžete sledovaný program kdykoliv zastavit nebo přeskočit reklamy. Na nové, praktické možnosti si rychle zvyknete. Ovládání je velmi jednoduché a přívětivé.  

Všechny dotazy týkající se televizního příjmu rádi zodpovíme čtenářům v Televzní poradně.

televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.