Magnetické řasy
FOTO: autorka

Magnetické řasy

12. 1. 2019

Při prohlížení posledního kosmetického katalogu mě zaujala zcela nová nabídka umělých magnetických řas.  Jakpak to asi drží?  Oblouček  na horní řasy a pod ně na dolní řasy další . Každý oblouček má tenký magnetický pásek, takže se k sobě přimknou a efekt je hotový. Jenže takhle se to snadno napíše, ale hůř provede.

Řasy přišly v úhledné průsvitné krabičce a každá půlka řas držela pěkně na místě. Proužky pod nimi byly také magnetické, aby to pěkně vypadalo.  Rozhodla jsem se to hned vyzkoušet.  Docela byl problém řasy vyndat a pak je udržet na prstě v dobrém úhlu, aby se daly položit na horní mé řasy. V koupelně před zrcadlem a nad umyvadlem jsem to chtěla vyzkoušet. Naštěstí jsem měla dobrý nápad, vložit do odpadního otvoru síťku. Kdybych to neudělala, už bych zkoušet nic nemusela, protože řasy se nějak zpříčily  a hup – někam uskočily. Našla jsem je naštěstí v umyvadle. To se několikrát opakovalo, až jsem byla s umístěním horních i dolních řas spokojena. Pravé oko bylo už definitivně jiné. Magnety horních i dolních řas se spojily a vytvořily u vnějšího koutku oka nebývalý efekt. Tak a hurá na levé oko. To, co se mi jakžtakž povedlo u pravého oka, to byl u levého velký problém.  Ne a ne umístit horní řasy. Oblouček se tvaru oka stále nějak vymykal a ne je usadit. Když se společně sťukly, nestačila jsem se divit.  Celé šly nějak šejdrem a ne a ne je srovnat. Když jsem se pokoušela dílo napravit, spodní řasy uskočily a tentokráte ne do umyvadla. Tak to mi ještě chybělo. Pod nohama je vyšší chlupatá podložka, v té se malinký proužek řas bude dobře hledat. Projížděla jsem rukama předložku, ale nic. Když už jsem se s nimi začala loučit, moje oko zahlédlo něco za mýma nohama a ejhle, řasy jsou na světě. Připravovala jsem se jít ven a kdybych řasy nenašla, musela bych si sundat i ty z pravého oka.

Zrovna dnes  nebyl ale příznivý den. Pršelo a foukal hrozný vítr, takže mě napadlo, jestli řasy tu nepohodu přežijí a neulítnou.  Naštěstí vydržely. Problémy nastaly hned doma. Najednou  spodní řasy levého oka někam odpadly.  Uviděla jsem je na zemi a upoutaly pozornost mého psa, rychle jsem na ně šlápla, jinak by se jich  hned zmocnil. Vrátila jsem je na oko, jenže stále to nebylo ono.  Levé oko prostě zlobilo. Při snímání z oka byl také problém. Většinou  se spojily v jedno a těžko se rozdělovaly. Vrátila jsem je tedy úhledně položené do krabičky a budu čekat, až zapomenu na trable při umisťování na oči, a snad je ještě někdy použiji.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%