Hledá se kamarádka
Ilustrační foto: ingimage.com

Hledá se kamarádka

11. 1. 2019

Přátelé mají v našem životě důležité místo. Sdílí s námi radosti, starosti, pomohou v nesnázích. Stává se, že z našeho života odejdou. Můžete si však najít nové.

V dětství se navazují kontakty snadno. Ve škole má každý spoustu kamarádů a známých, kteří se nám ale postupně s přibývajícími léty ze života vytratí. Zůstanou jen ti nejvěrnější. Jenže stačí kolikrát málo a i ta nejlepší kamarádka se vám může z nějakého důvodu vzdálit nebo odejít úplně. Ve zralém věku se pak důvěrní přátelé hledají podstatně hůř. Býváme opatrnější, k emocím se přidává rozum, více si vybíráte a zakládáte si na podmínkách přátelství. I když najít v dospělosti kamarádku není jednoduché, jde to. Zkuste naše tipy:   

Buďte aktivní. Když se po příchodu z práce uvelebíte doma na gauči u televize a budete čekat, že si vás někdo najde, zřejmě se nedočkáte. Musíte mezi lidi. Ideální je začít sportovat. Pokud to vezmete vážně a budete chodit pravidelně, máte šanci potkávat stejné lidi. Od úvodní konverzace pak získáte možnost posunout se někam dál. Pokud nejste sportovní typ, nelamte věci přes koleno a věnujte se tomu, co vás baví. Zkuste se zapsat do kurzu angličtiny, vyšívání nebo fotografování – zkrátka tam, kde máte šanci potkat lidi se stejným zaměřením.

Zapátrejte v paměti. Vylovte staré diáře, projeďte internet, připojte se na sociální sítě, třeba populární Facebook nebo Instagram a další. Dnes není tak těžké někoho vypátrat. Třeba jste si kdysi rozuměla s nějakou kolegyní v bývalé práci, ale pak se vaše cesty rozešly. Zkuste ji oslovit a připomenout se. Když jste si tenkrát rozuměly, třeba budete mít kde navázat.

Nestyďte se. Zkuste oslovit lidi, kteří vás nějakým způsobem zaujmou. Může to být třeba v čekárně u lékaře, ve vlaku nebo třeba ve fitku na cvičení. Zkuste prohodit cosi o počasí, nebo pochvalte kabát či kabelku. Odvážnému štěstí přeje, tak se nestyďte, vždyť přeci o nic nejde. V nejhorším se setkáte s nezájmem.

Pořiďte si psa. Nejlépe nějaké milé roztomilé plemeno, co moc neštěká a nekouše. Zvířátko vám bude dělat společnost, ale hlavně vám umožní dostat se do početné „pejskařské“ komunity lidí, kteří se pravidelně schází při venčení.

Nevzdávejte to. I když se vám zdá, že na světě už žádná spřízněná duše není, snažte se neuzavírat se před okolím. Buďte otevřeni novým příležitostem. Využijte každé možnosti dostat se „mezi lidi“.

 

Eva Šarfová pro portál i60.cz

 

 

 

aktivní senioři
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.9 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.