Moje energie: Procházky s NW hůlkami
Ilustrační foto: pixabay.com

Moje energie: Procházky s NW hůlkami

14. 3. 2019

Protože jsem si v poslední době připadala asi jako vybitá baterka, rozhodly jsme se s kamarádkou, že opět začneme chodit na pravidelné vycházky s NW holemi. Jak se správně chodí s holemi, nám ukázaly instruktorky programu "Jedeme dál", který stále  pořádá nezisková organizace TOTEM. Dva roky jsme se scházeli ve skupině seniorů u Boleveckých rybníků spolu s instruktorkou, která nás naučila znát různé stezky a cestičky, abychom nezabloudili. Většinu z nás tvořily ženy, ale i občas pár mužů také s námi chodilo. Les okolo rybníků je protkán různými stezkami a jednou jsme s kamarádkou dokonce i zabloudily.

Dnes tedy chodíme sami, nastavíme si program na chytrých hodinkách a většinou ujedeme cca 5-6 km. Snažíme se být na procházce za každého počasí a určitě se tak cítím daleko lépe než před Vánocemi. Procházka mě nejen osvěží, ale i si vyčistím hlavu a pak zase mohu zasednout k počítači a pracovat. Moje práce spočívá v grafickém zpracovávání technických výkresů pro různé strojírenské firmy. Bez procházek s NW holemi bych asi práci dělat nemohla.

Myslím, že pro můj kvalitní život je chůze nezbytná, a jsem ráda, že právě projekt "Jedeme dál" pomáhá seniorům nezůstávat doma, ale v kolektivu si vyrazit do přírody a hlavně se pohybovat.

Pokud nám s kamarádkou dovolí časové možnosti, chceme si ještě dobíjet energii v blízké tělocvičně, kde je pro seniory připraven program cvičení na balonech.

Přeji všem hodně energie do dalšího života.

 

Partneři soutěže:

710x100-4.png

DIG_680x140_stat.jpg

Soutěž Moje energie
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.