V Bohumíně zavedou
levné taxi pro seniory

V Bohumíně zavedou
levné taxi pro seniory

11. 10. 2012

V Bohumíně na Karvinsku začne od ledna fungovat nová služba pro starší obyvatele města - senior taxi. Speciální taxi pro osoby starší 70 let stojí 15 korun za jednu jízdu a odveze seniory na úřady, k doktorovi či na poštu. Zbytek nákladů za cestu doplatí radnice.

"Inspirovali jsme se v sousedním Rychvaldu, kde podobnou službu zavedli letos v únoru a senioři si ji tady nemůžou vynachválit," uvedl místostarosta Igor Bruzl. Radniční taxi bude fungovat každý všední den od 06:00 do 14:00.

"V tuto chvíli chystáme výběrové řízení na poskytovatele nové služby. Podle evidence obyvatel by ji mohlo využívat až 2200 seniorů. Ještě než služba začne fungovat, pošleme seniorům do schránek letáček se všemi podrobnosti," doplnil Bruzl s tím, že město má pro příští rok na provoz taxi vyčleněno 250 tisíc korun.

Dvaadvacetitisícový Bohumín nemá a neprovozuje městskou hromadnou dopravu. Klasickou MHD v Bohumíně supluje příměstská autobusová doprava a do města zajíždějí autobusy mimobohumínských dopravců - ČSAD Karviná a Dopravního podniku města Ostravy. Město na příměstskou dopravu přispívá ročně dvěma miliony korun.

senioři služby
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.