Moje energie - Rovnováha v životě
Ilustrační foto: pixabay.com

Moje energie - Rovnováha v životě

27. 3. 2019

„Energie nevzniká ani nezaniká, energie se jenom přeměňuje“

Nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, zda mám energie hodně nebo málo, jak ji přivolat, nebo jenom uchovat a neztratit. Prostě jsem jen tak mimochodem vnímala  svoji energii,  se kterou jsem procházela životem.

Život mi přinesl různá překvapení, milá i nemilá, musela jsem se vypořádat s různými překážkami, ale také jsem zažila uspokojení z toho, že se mi občas i něco povedlo.

Do všeho, co mě v životě potkávallo, jsem se vrhala s veškerou energií, kterou jsem v té chvíli disponovala. Někdy se zdálo, když jsem se musela potýkat s lidskou zlobou, nenávistí, když jsem u někoho, komu jsem velmi věřila, objevila faleš, že už to neustojím, že energie došla, ale právě v těch nejhorších okamžicích, se objevil nenadálý silný příliv energie, který mně pomohl situaci zvládnout. Čili vždy, když jsem se z veškeré energie vydala, vrátila se mi v obrovském množství zpět. Místo falešných přátel se najednou objevili ti upřímní, kteří tam vlastně byli vždy, jen jsem je tolik nevnímala.

Tehdy mě poprvé napadlo, že základem všeho je rovnováha.  

Rovnováhy v životě lze docílit různě.  Sportovat úsporně, nebo vůbec nesportovat, rozčilovat se jen do výše svého platu, nevybočovat, neupozorňovat na sebe, a hlavně se nepouštět do ničeho, co by předpokládalo velké úsilí. Tak lze prožít celkem dlouhý, pokojný, leč poněkud nudný život s minimem použité energie, takže dočerpávat ji je celkem snadné.

Opakem je nepřetržitá aktivita v různých oblastech života - sport, kultura, domácnost, děti, vnoučata, společenský život, koníčky, tady všude může aktivní člověk plýtvat svojí energií a ve formě uspokojení nad těmito aktivitami čerpat tutéž energii zpět.

Pohybuji se někde mezi těmito krajnostmi, blíže asi k té druhé.

A když přeci jenom někdy mám pocit, že vydávám více, než dostávám, naliji si sklenku dobrého vínka, objevím na YT nějaký hudební počin, který zrovna koresponduje s mojí náladou, sednu si do křesla, dám si nohy na stůl (estéti prominou), a za zvuku libých tónů a u kvalitního vínka si srovnávám své myšlenky. Někdy těch tónů je potřeba více, ale kýženého účinku je vždy dosaženo, příliv energie obnoven, rovnováha opět nalezena.

Pro toho, kdo to chce také zkusit, doporučuji do začátku třeba toto:

 

 

 

Partneři soutěže:

710x100-4.png

DIG_680x140_stat.jpg

 

 

 

Soutěž Moje energie
Hodnocení:
(5 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.