ŠKODA SCALA. Chytré auto, které vás nadchne. Výbavou i bezpečností
ŠKODA SCALA. FOTO: skoda-storyboard.com

ŠKODA SCALA. Chytré auto, které vás nadchne. Výbavou i bezpečností

23. 4. 2019

Bohattá výbava, výborné jízdní vlastnosti, dostatek prostoru, důraz na bezpečí a dobrá cena. To je ŠKODA SCALA, nejnovější model mladoboleslavské automobilky, který se nyní začal prodávat.

Zájemci si mohou sestavit individuální konfiguraci dle vlastních preferencí v novém ŠKODA Car Configurátoru. ŠKODA SCALA s benzinovým agregátem 1,0 TSI/70 kW s pětistupňovou manuální převodovkou ve výbavovém stupni Ambition je k dispozici za již za 369 900 Kč. ŠKODA SCALA mění novým jménem, technologiemi i charakterem měřítka automobilů české značky v kompaktní třídě.

scala2.png

Díky mnoha prvkům pasivní bezpečnosti, mj. šesti standardně dodávaným airbagům a řadě asistenčních systémů, které byly dříve vyhrazeny pouze automobilům vyšších tříd, je SCALA jedním z nejbezpečnějších automobilů kategorie hatchback v segmentu vozů kompaktní třídy. Jako první zástupce této třídy je standardně vybavena LED předními a zadními svítilnami. Moderní design doplňuje také nejnovější digitální technologie integrovaná ve vozidle. Flexibilně konfigurovatelný Virtuální Kokpit, který je dostupný na přání, má displej o velikosti 10,25”. Jedná se o největší displej v rámci třídy kompaktních vozů. SCALA je také díky standardně zabudované kartě eSIM stále online a nabízí všem zákazníkům jak funkce tísňového volání, tzv. eCall, který odpovídá homologačním požadavkům evropské legislativy, tak proaktivní servisní služby. Model SCALA jako první vůz značky ŠKODA disponuje nejnovějším infotainmentem systém 3. generace, který se bude postupně rozšiřovat i do dalších modelů značky ŠKODA. K dispozici jsou také nové online služby z portfolia ŠKODA Connect.

 scala_interier4.jpg

„Model SCALA nově definuje hodnoty značky ŠKODA, “ říká Luboš Vlček, ředitel ŠKODA AUTO Česká republika. „Jde se o zcela nový technicky a technologicky jedinečný automobil s širokou plejádou nejmodernějších asistenčních systémů a možností být stále online. SCALA není jen praktická a dostupná, přidává emotivní a dynamický nadčasový design, velkorysý prostor pro posádku a její zavazadla, čímž převyšuje většinu konkurentů v segmentu. Věříme, že tato nová interpretace tradičních předností vozů ŠKODA zaujme nejen jejich dosavadní majitele, ale osloví i nové zákazníky. V průběhu letošního roku, tj. v náběhové fázi modelu, bychom s přispěním naší autorizované obchodní sítě rádi realizovali 10 000 závazných objednávek českých klientů,“ dodává Luboš Vlček.

Scala_interier2.jpg

Na český trh vstupuje SCALA s bohatou základní výbavou. To mimo jiné demonstruje fakt, že vstupní specifikací se stává výbavový stupeň Ambition. Již standardní výbava vozu zahrnuje například: klimatizaci, tempomat, LED přední a zadní svítilny, mlhové světlomety, 16″ ocelová kola Tecton, palubní počítač Maxidot, infotainment Swing s 6,5″ barevným dotykovým displejem a Bluetooth nebo elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka s vyhříváním. Vysoký bezpečností standard vozu podtrhuje standardně dodávaný světelný asistent s funkcí automatického zapínání potkávacích světel, asistent rozjezdu do kopce, asistent hlídání jízdního pruhu (tzv. Lane Assist), systém sledování prostoru před vozem (tzv. Front Assist) s funkcí nouzového brždění a detekcí chodců nebo kotoučové brzdy na všech čtyřech kolech.

Základní provedení vozu ve výbavovém stupni Ambition je dále možné kombinovat se zážehovým agregátem 1,0 TSI/85 kW, nebo s turbodieselem 1,6 TDI o stejném maximálním výkonu. V obou případech je k dispozici šestistupňová manuální převodovka. Pro zážehovou motorizaci byla stanovena doporučená prodejní cena 394 900 Kč, vznětová verze je za příplatek 40 000 Kč.

Scala_interier3.jpg

V druhém čtvrtletí letošního roku obohatí paletu motorizací základní zážehový agregát 
1,0 TSI/70 kW spojený s pětistupňovou manuální převodovkou. Jím poháněná SCALA ve výbavě Ambition bude k dispozici později v průběhu letošního roku za zmíněných 369 900 Kč. V závěrečné fázi roku 2019 se nabídka motorizací rozroste o agregát 1,0 G-TEC/66 kW spalující stlačený zemní plyn (CNG) v kombinaci se šestistupňovým převodovým ústrojím.

K dispozici jsou rovněž předplacené servisní balíčky. Paket Mobilita PLUS skládající se z prodloužené tovární záruky na 5 let nebo 100 000 km a rozšířené záruky mobility v tomtéž rozsahu lze pořídit jen za 2 000 Kč. Základní servisní péči Standard zahrnující servisní úkony předepsané výrobcem včetně výměny motorového oleje, filtrů a zapalovacích svíček je možné předplatit od 16 900 Kč a dále již jen užívat vůz bez jakýchkoliv dalších výdajů.

Rozšířená varianta Plus od 32 800 Kč navíc přidává servisní úkony vedoucí k zajištění provozuschopnosti po ukončení základní záruky, ŠKODA Originální náhradní díly a práci nutnou k jejich výměně při běžném opotřebení obvyklým užíváním vozu i prodloužení záruky mobility, dezinfekci klimatizace a kontrolu vozidla před návštěvou STK. Pro nový model SCALA bude u autorizovaných prodejců značky a na ŠKODA E-shopu během uvedení modelu na trh připravena široká nabídka ŠKODA Originálního příslušenství, jako je například praktický sortiment nosičů jízdních kol či lyží, střešních nosičů a střešních boxů.

Pro model SCALA nabídne ŠKODA také ochranný potah zadních sedadel pro bezpečnou přepravu psů či sortiment zimních kompletů litých i ocelových disků s kvalitními pneumatikami testovanými přímo pro nový model SCALA. Kompletní ceník modelové řady SCALA včetně prvků mimořádné výbavy a nového on-line konfigurátoru, je již nyní k dispozici. První vozy dorazí k zákazníkům v České republice v průběhu května letošního roku.

Bližší informace na vyžádání poskytnou autorizovaní obchodní partneři značky ŠKODA v České republice, popř. na bezplatné ŠKODA Infolince: +420 800 600 000 nebo na e-mailové adrese: infoline@skoda-auto.cz.

Líbí se vám ŠKODA SCALA? Najděte si svého prodejce na tomto místě.

auta Soutěž: Škoda z lásky
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%