Jak se pohodlně dostat na Letiště Praha?
FOTO: www.prg.aero

Jak se pohodlně dostat na Letiště Praha?

7. 5. 2019

Chystáte se na dovolenou letadlem a řešíte, jak se vlastně dostat na samotné letiště? Ať už letíte na delší dovolenou, prodloužený víkend či jen jedete přivítat své příbuzné, Letiště Praha nabízí celou řadu možností, jak zaparkovat přímo u letištních terminálů. Je zde také možnost dopravit se na Letiště Praha pomocí hromadné městské dopravy či taxislužbou.

Jedu vyzvednout příbuzné

Pokud sami nikam neletíte, ale rádi byste na letišti vyzvedli své příbuzné nebo přátele, využijte možnost krátkodobého stání na expresních parkovištích P1 a P2, která nejsou určena k zaparkování, ale ke krátkému zastavení. Vjezd na expresní parkoviště je jednou denně na dobu 15 minut zdarma.

Potřebuji se na letišti zdržet

Pokud se potřebujete na letišti zdržet trochu déle, využijte služeb venkovního hodinového parkoviště PB Economy u Terminálu 2 nebo stání v krytém parkovacím domě PC Comfort před Terminálem 1. Za hodinu parkování zde zaplatíte 60 Kč. Tato varianta je ideální zejména pro ty, kdo jedou na letiště a nevědí, jak dlouho se zdrží.

Letím na prodloužený víkend

Letíte-li z Letiště Václava Havla Praha na kratší dovolenou, můžete bez obav zaparkovat v pohodlí krytých parkovacích domů PA Smart nebo PC Comfort. S online rezervací, kterou je nutné provést nejpozději tři hodiny před příjezdem, budete mít nejen vaše parkovací místo garantované, ale navíc ušetříte.

Letím na dovolenou

Letiště Václava Havla Praha nabízí parkování také pro ty, co odlétají na plnohodnotnou dovolenou, například na celý týden. Parkování na sedm dnů pořídíte rovněž v krycích parkovacích domech PA Smart nebo PC Comfort. Opět je lepší zvolit rezervaci předem přes online formulář na webu www.prg.aero

Chci jet na letiště městskou hromadnou dopravou

Spojení na Letiště Praha je možné také autobusovou linkou MHD, která jezdí v několikaminutových intervalech. Pro nejrychlejší spojení na letiště doporučujeme využít autobusovou linku 119, která vyjíždí na oba terminály ze zastávky metra A – Nádraží Veleslavín.

 

cestování Letiště Praha
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%