Špacír aneb s námi se ve stáří neztratíte
FOTO: Sue Ryder

Špacír aneb s námi se ve stáří neztratíte

30. 5. 2019

Nezisková organizace Sue Ryder pořádá 6. června akci na podporu svého poradenského portálu Neztratit se ve stáří. Připravila hru – stopovačku, která provede Prahou 1 všechny, kterým není lhostejné, jak se v České republice stárne.

Od 16 hodin tak budou moci zájemci vyrazit ze Skautského institutu, kde je start i cíl akce a plnit úkoly. Po celé odpoledne je také připraven doprovodný program přímo v institutu. Na závěr akce vystoupí David Kraus & Gipsy Brothers. Konec Špacíru je naplánován na 21 hodinu.

Před starým člověkem leží různé životní výzvy. Musí jim čelit statečně, se vztyčenou hlavou a nikdy neví, jak bude vypadat ta další. A tak jsme umístili start 8. ročníku Špacíru do Skautského institutu a připravili pro vás stopovací hru.

Protože starý člověk, správný skaut i vy si budete muset umět poradit!

Ze Skautského institutu vyrazíte na stanoviště, kde na vás čeká 1. úkol. Pokud ho splníte, důmyslná indicie vás dovede na další místo. Každá z celkem 7 zastávek bude mít svůj příběh a provede vás malebnými i tajemnými místy Prahy 1. Dozvíte se zajímavosti, které neznáte a ověříte si, jak jste připraveni poradit si se stářím.

Pokud se neztratíte, vrátíte se zpět do Skautského institutu, kde jsme pro vás přichystali doprovodný program – poradnu plnou odborníků na téma stáří, dílnu, kde si vyrobíte předměty z vytřízených věcí dobročinných obchodů Sue Ryder a fotokoutek. Akci ukončí koncert Davida Krause & Gipsy Brothers, kteří zahrají od 20 hodin.

Na Špacír dorazí také herečka Vlastina Svátková, která k tomu říká: „Rozhodla jsem se podpořit tuto akci, nejen kvůli tomu, že mám skoro stoletou úžasnou babičku, ale i proto, že já jednou taky budu stará babička, která se nechce ztratit.“

Více informací a registrace účastníků pochodu probíhá online na http://www.spacir.info. Lze se také zaregistrovat přímo na startu pochodu před akcí samotnou. Celý výtěžek pochodu jde na pomoc seniorům.

Kdy: čtvrtek 6. června 2019
Startovné:
300 Kč, senioři a děti do 15 let zdarma. V ceně startovného je slamák, vstup na doprovodný program, večerní koncert

 

Program

16:00                      Začátek registrací na stopovačku

16:00 – 20:00         Stopovačka (možnost registrace na stopovačku končí v 19.00, trasu dlouhou 4 km absolvujete za cca 1 až 1,5 hodiny)

16:00 – 19:00         Doprovodný program ve Skautském institutu – poradna, dílna, fotokoutek

20:00                      koncert Davida Krause & Gipsy Brothers            

21:00                      Ukončení Špacíru

 

stárnutí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.3 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%