Zbavte se bolestí kloubů podle ájurvédy
Ilustrační foto: ingimage.com

Zbavte se bolestí kloubů podle ájurvédy

10. 7. 2019

Dá se volně přeložit jako „věda o životě“ a dokáže si poradit s mnoha zdravotními problémy. Ájurvéda se v posledních letech se dostává do popředí mnoha lidí v západním světě.

To, že na ájurvédě „něco bude“, bezesporu dokazuje i fakt, že z jejích původních principů vznikla i o něco mladší čínská medicína, z ájurvédských znalostí o bylinách vychází také homeopatie a další holistické systémy léčení. Její přínos se oceňuje i mnoho lékařů na Západě, kteří se vzdělávají v umění ájurvédských postupů, speciální diagnostice dle pulsu, jazyka, nehtů. Doporučuje svým pacientům ájurvédské bylinné přípravky - fytofarmaka, která se mohou stát podporou při lehčích i vážnějších zdravotních obtížích.

Bylinky jsou základem

V ájurvédě mají fytofarmaka velký význam. Jsou využívána ve formě odvarů, prášků, past, medikovaných olejů a dalších. V posledních letech ale, nejen na Západě, ale i mezi moderněji smýšlejícími Indy, převládají v užívání byliny zpracované do praktických kapslí. Jednou z osvědčených ájurvédských bylin je kurkuma dlouhá, které se někdy přezdívá indické zlato. My ji známe spíše jako koření, ale význam kurkumy se neomezuje jen na vaření.

Co dokáže kurkuma

Má blahodárný vliv například na srdce, játra a plíce, na trávicí, oběhovou a dýchací soustavu. Ve vyšších dávkách má vliv také na zažívání a střevní mikroflóru. Podle klinických testů, které byly prováděny, se ukázalo, že látkou, která v prvé řadě stojí za oceňovanými schopnostmi kurkumy, je – kurkumin, asi nejznámější kurkuminoid –žlutooranžový pigment a silný antioxidant. Slibné výsledky se pak prokázaly například v klinických pokusech mapujících působení kurkuminu v porovnání s jinými obvykle užívanými přípravky a jejich účinnými látkami. Milým překvapením bylo, že kurkumin v oblasti zlepšení pohybové pohody, např. v porovnání s podáváním fenylbutazonu, za určitých podmínek vykazoval zhruba stejný přínos. Proto se kurkuma i v západním světě stala vyhledávaným pomocníkem při obtížích s klouby.

FLEXOFYTOL_60_caps_left.jpg

Kurkuma a klouby

Chcete-li využít vlastností kurkumy, nestačí přidávat toto koření do jídla. Kurkumin se totiž velmi obtížně vstřebává a nedostává se do systémového krevního oběhu. Jednou z možností je užívat kurkumu ve formě doplňku stravy Flexofytol® s unikátní vstřebatelností do organismu. Flexofytol® obsahuje bio-optimalizovaný extrakt kurkumy standardizovaný na 42mg kurkuminu. Pokud je bylinný extrakt standardizovaný, máte jistotu, že v každé tabletě nebo kapsli je stejné množství aktivní látky. To je zárukou kvality a očekávaného přínosu výrobku.

Prověřená kvalita

Přípravek Flexofytol® byl podroben řadě studií. Jedna z těchto studií se věnovala působení na příčiny bolestivosti a vlivu na zvýšení pohyblivosti kloubů. Další ze studií se věnovala bezpečnosti užívání u starších osob trpících osteoartrózou spolu s některými dalšími onemocněními (cukrovka, problémy se srážlivostí krve atd.). Flexofytol® je úspěšně a dlouhodobě etablován na trhu západní Evropy (např. č. 1 v kategorii obdobných přípravků v Belgii) a jeho přínos ocenily již tisíce uživatelů.

zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.