Bílé jezero láká věčným ledem
FOTO: autorka

Bílé jezero láká věčným ledem

28. 7. 2019

O Rakousku se mimo jiné říká, že je to země jezer. Je jich tam údajně na dva tisíce. Není proto divu, že by některé z nich uniklo vaší pozornosti.

Je ale jedno, které rozhodně v parném létě musíte navštívit. Bílé jezero (Weisse See), jemuž sluší přídomek ledovcové, leží vysoko v horách.

Vydejte se k němu silnicí 311 od Zell am See směrem na Uttendorf. V tomto malebném městečku již uvidíte směrovky k Bílému jezeru. V tento moment však končí romantická jízda a začíná zkouška zkušených řidičů. Čeká vás zhruba 15 km pozvolného stoupání a závěrečných serpentin. Dostanete se na velké neplacené parkoviště u vstupní stanice lanovky ve výšce 1480 m.n.m.

Pohodlná osmimístná kabinka vás dopraví do mezistanice, kde ve výšce 1740 m.n.m. leží Zelené jezero. Můžete zde vystoupit a pořídit úchvatné záběry nenarušené přírody.

Po krátké přestávce pokračujte dále lanovkou až k Bílému jezeru. Scenérie je stále divočejší, hory s ostře řezanými rysy a je tu bílá barva celoročního sněhu.

Cíl vaší cesty se nachází ve výšce 2300 m.n.m. Dobře se na tuto výpravu obujte, budete tady i ve vrcholném létě chodit po sněhu. Zdatní turisté si mohou udělat vycházku okolo jezera a ti ještě zdatnější vystoupají na hřeben, kde se jim naskytne krásná panoramatická vyhlídka. Můžete využít služeb zdejšího horského hotelu Rudolfshütte, jehož návštěvníci vyrážejí do hor se zkušenými horskýmí vůdci. A tak zatím co vy si na terase vychutnáváte  kávu, k níž vám v těchto končinách bez řečí přinesou velkou sklenici vody, můžete sledovat skupinky turistů, kteří jako mravenci zdolávají okolní hory až do výše 2700 m.n.m.

Objevili jsme pro vás další kouzelný kout bývalé monarchie, kde se všichni snaží, aby turista odjížděl spokojený a těšil se na další návštěvu.

 

Božena Hažová

 

 

 

 

cestování Rakousko
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.4 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.