Blog novomanželky: Tajná svatba 5.
Foto: autorka

Blog novomanželky: Tajná svatba 5.

30. 8. 2019

Pššttt, já se tajně vdávám! Já vím, pro vás už to dávno žádné tajemství není, ale pro naše rodiny ještě ano. Začínám přemýšlet, v čem řeknu ano.

Vím jistě, že dlouhé bílé šaty s vlečkou to nebudou. Taky nechci žádný závoj. Klobouky sice nenosím, ale svůj svatební den si v kloboučku představit dovedu. Nastává surfování po e-shopech a jsem z nabídky zklamaná. Už se zlobím sama na sebe, že si nedovedu nic vybrat, ale já si nemůžu pomoci, žádný z modelů neodpovídá mým představám, i když si myslím, že zas nejsem tak náročná! Znova a znova prohlížím různé hučky, ale opravdu si nevyberu.

Konečně mi padne do oka takový šikovný bílý klobouček se saténovou růží. Rozhodnuto, objednáno, zaplaceno a čekám. Měsíc se nic neděje. Ale zásilka nepřichází ani druhý měsíc. Naštěstí je teprve duben, do svatby zbývá ještě nějaký pátek, nezoufat. Napíšu na webové stránky dotaz ohledně své objednávky, ale démon anglicky tvrdí, že zpráva nemohla být přijatá protějškem. Je to celé nějaké podezřelé. Zadám strejci Gůglovi dotaz na inkriminovaný e-shop a ejhle, spousta stížností, zboží nedodáno, neuznaná reklamace, nevrácené peníze... Tak z tohoto e-shopu už ho stopro nedostanu. Pal čert pět stovek, v životě jsem přišla o větší částky, ale jsem opět bez kloboučku.

V Tescu jen tak úplně náhodou nahlédnu do dámského oddělení. Tesco už připravilo letní nabídku. Plavky, letní šatičky, sandálky, kufry, cestovní kabely, sluneční brýle... a plážové klobouky! Podívejme, takový pěkný bílý klobouk. Narazím ho na hlavu. Jo, pěkný a levný, ale opravdu vhodný jen k moři proti sluníčku. Nebo...že bych ho trochu upravila? Když se úprava nepovede, budu mít klobouk k moři. Okamžitě rozhodnuto a klobouk zakoupen. Doma s ním zkouším různé kejkle, ohýbám ho dovnitř i ven, do čtverce i do trojúhelníku. Beru jehlu s nití a upravuji. Jenže ohýbaná část je širší, tak vznikají vlnky, ano, z tohoto defektu uděláme přednost!!! Zmenšený klobouk zkouším před zrcadlem, hernajs, to je modýlek! Dimi, polib mne, ať vím, jestli klobouk nebude při svatebním políbení vadit. Vyprubováno, nebude vadit! Svůj svatební klobouček ještě dozdobím umělými růžičkami a jemnou stužkou. Můžu si být jistá, že je to originál, takový klobouček ještě žádná nevěsta neměla!

Svatby v seniorském věku moc časté nebývají. A proto jsme požádali Helenku, aby o svatbě, jejích přípravách, ale i nejrůznějších pocitech svých či svého nastávajícího, psala blog. Helenka souhlasila, a tak od dnešního dne sledujte její "Blog novomanželky".

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%