Senioři tvoří stále větší část
klientů cestovních kanceláří

Senioři tvoří stále větší část
klientů cestovních kanceláří

30. 10. 2012

Senioři tvoří stále víc zákazníků cestovních kanceláří. Na tuzemském cestovním ruchu se podílejí asi ze 14 procent, ještě před deseti lety to bylo o čtyři procenta méně. Například v Německu se lidé starší 65 let podílejí na výjezdovém cestovním ruchu z jedné čtvrtiny. Uvedla to analytická společnost Mag Consulting.

Více než 70 procent českých seniorů odjíždí na zahraniční dovolenou mimo hlavní turistickou sezonu, preferují hlavně zájezdy v říjnu. Nejoblíbenější destinací je u nich Řecko. Vyplývá to ze statistik cestovní agentury Invia.cz.

„Turistů z řad seniorů neustále přibývá. Tento trend je dán především demografickým vývojem stavu populace, kdy senioři zůstávají déle aktivní než v minulosti a s rostoucím průměrným věkem dožití roste i procentuální zastoupení této věkové skupiny obyvatelstva,“ řekl analytik cestovního ruchu Jaromír Beránek ze společnosti Mag Consulting.

Letos senioři v průměru utrácejí za své dovolené v průměru 14 350 korun. Populární jsou u nich zájezdy pořádané mimo prázdninové měsíce červenec a srpen, kdy odjíždí na dovolenou především rodiny s dětmi.

„Ze strany seniorů registrujeme poptávku především v květnu, červnu, září a říjnu. V tomto období je totiž v zahraničních destinacích mírnější počasí bez vysokých teplot. Výhodou je navíc menší počet turistů a nižší ceny pobytů mimo sezonu,“ sdělil marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz Michal Tůma.

Senioři nejčastěji volí pobyty v délce sedm až deset dní. Podle statistik Invia.cz v říjnu téměř třetina turistů-seniorů vyjela na řecké ostrovy, 24 procent seniorů zvolilo Turecko a pětina dala přednost Egyptu.

„Senioři od zájezdů očekávají důkladnou organizaci cesty bez stresujících situací. Velmi důležitou součástí pobytu je pro ně delegát či zástupce cestovní kanceláře, který je k dispozici klientům a v případě potřeby je schopen pomoci,“ dodala tajemnice Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Kateřina Petříčková.

senioři turistika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.