Dobrá zpráva pro obyvatele jižní Moravy: SeniorCentrum Šanov dále potvrzuje kvalitu svých služeb
FOTO: SeneCura

Dobrá zpráva pro obyvatele jižní Moravy: SeniorCentrum Šanov dále potvrzuje kvalitu svých služeb

12. 11. 2019

SeniorCentrum SeneCura v Šanově dnes převezme od jihomoravského hejtmana Bohumila Šimka Národní cenu spokojený zákazník Jihomoravského kraje, která je dalším z ocenění, které sociální zařízení v Šanově v poslední době získalo.

Obyvatelé Jihomoravského kraje tak mají k dispozici pobytové sociální zařízení pro seniory, které splňuje vysoké požadavky v oblasti péče o lidi s Alzheimerovou chorobou či jinou formou demence. Národní cenu spokojený zákazník získalo navíc SeniorCentrum Šanov vůbec jako jedno z prvních sociálních zařízení v historii soutěže.

„Jsem velmi rád, že na jižní Moravě máme takové zařízení, které svým klientům poskytuje služby i s odpovídající ´nadstandardní´ odbornou úrovní a jehož služby jim přinášejí výjimečný užitek a uspokojení jejich potřeb. Gratuluji do Šanova a jsem přesvědčen, že půjde o inspiraci pro další obdobná zařízení v našem kraji,“ uvedl hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Kromě Národní ceny nedávno SeniorCentrum Šanov obhájilo také důležitou certifikaci Vážka, kterou uděluje Česká alzheimerovská společnost. Ta dokládá, že zařízení splňuje přísná kritéria v oblasti péče o lidi s demencí. „Nově získané ceny spokojeného zákazníka si opravdu vážíme, protože je potvrzením kvality našich služeb přímo ze strany klientů. A je pro nás povzbuzením, že jdeme správným směrem,“ uvedl Michal Veleba, ředitel domova SeneCura v Šanově. Podle něj klienti – zákazníci oceňují zejména individuální přístup. Kromě standardních služeb v domově pomáhají podporovat kognitivní funkce a zpomalit progresi demence seniora například reminiscenční (vzpomínkovou) terapií pomocí retro koutků nebo tzv. Knihou života s osobními fotografiemi klienta zachycujícími jeho život.

Národní cenu spokojeného zákazníka uděluje Sdružení českých spotřebitelů (SČS) vždy pod patronací hejtmanů celkem v pěti krajích České republiky. Od roku 2001 tak bylo oceněno na 1 200 podnikatelů a firem. Komise SČS hodnotí kvalitu s cílem vytvořit platformu pro zviditelnění podnikatelů uspokojujících stále se zvyšující potřeby a nároky spotřebitelů. „Ocenění sociálního zařízení je výjimkou, ta ale právě potvrzuje vysokou kvalitu služeb SeniorCentra SeneCura Šanov,“ řekl Libor Dupal, předseda Správní rady SČS. Ocenění se uděluje na dva roky a jeho cílem je ukázat v různých oborech pozitivní přístup podnikatelů k otázkám spojeným s kultivací trhu a prosadit i vnímání ochrany spotřebitele jako nedílné součásti regionální politiky a aktivit spadajících do působnosti regionální a místní samosprávy.

Skupina SeneCura je s více než 7 000 lůžky a 81 sociálními a zdravotnickými zařízeními předním privátním poskytovatelem péče v Rakousku a je držitelem mnohonásobného ocenění za kvalitu a inovaci. V České republice je SeneCura se 14 SeniorCentry největším soukromým provozovatelem Domovů pro seniory a Domovů se zvláštním režimem, tedy center pro lidi s Alzheimerovou chorobou.

bydlení domov pro seniory
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.