Co dělat, když trávíte vánoce sami?
Ilustrační foto: pixabay.com

Co dělat, když trávíte vánoce sami?

7. 12. 2019

Většina lidí se již týdny nebo dokonce měsíce připravuje na Štědrý den. Veškerý mumraj spojený s nakupováním a přípravami se vás ale netýká. Možná, že vám někdo trochu závidí váš klid.

Na druhou stranu však by s vámi asi většina neměnila. Co dělat, při svých možnostech, jestliže jste jedním z milionů lidí na celém světě, kteří jsou na Štědrý den sami?

Trávit Štědrý den sám je pro někoho trauma, pro dalšího obvyklá záležitost. Je přirozené, že se ve vás během svátků mísí různé emoce, zvláště, pokud trávíte vánoce sami poprvé. Jak tedy vyjít s potenciálem, který máme? Asi, jak se říká, vidět "místo poloprázdné sklenice poloplnou".

Pokud vám to pomůže, zde je několik rad:

Klidně můžete, zvlášť pokud je venku mráz a sníh, zůstat celý den doma a dát si filmový den. Sestavte si seznam oblíbených zábavných nebo romantických filmů a radujte se z jejich sledování. Pokud vás filmy nebaví, vždycky objevíte jednu či dvě knihy, které si někde v teplém koutku přečtete. Udělejte si pěnovou koupel, dopřejte si čokoládu, domácí ovocné víno, zelené smoothie (mixovaný nápoj), trochu si zacvičte.

Vánoce pro vás mohou být dnem, kdy si prověříte svou zálibu ve vaření, pletení, malování, básnění. Zatímco se bude vařit jídlo, napište pár vlastnoručních blahopřání vzdáleným přátelům, které máte rádi. V době elektronické komunikace není nic tak krásného jako dostat poštou psanou zprávu.

Jestliže máte energii a jste připraveni na trochu chůze (autobusy moc nejezdí), projděte se městem a pozorujte světla, kterými si lidé vyzdobili příbytky. Zajděte na chvíli do kostela. Něco si vyfotografujte. Zkuste se vydat někam (ne daleko), kde jste třeba byli v létě nebo už před pár lety, a porovnejte ten rozdíl.

Kráčejte kupředu, a i když si vzpomenete na některé minulé vánoce, neulpívejte nad smutnými časy, usmívejte se nad vším pozitivním. Stále se dějí zázraky a třeba i vy potkáte záhy někoho, kdo bude letošní svátky trávit také ještě sám. Hodně štěstí.

Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.