Housle s triem Liška, Langmajer, Hein slibují skvělý herecký koncert
FOTO: Divadlo Ungelt

Housle s triem Liška, Langmajer, Hein slibují skvělý herecký koncert

12. 12. 2019

Příznivci pražského Divadla Ungelt dostanou krásný dárek. Jejich oblíbená divadelní scéna pro ně připravila evropskou premiéru.

Dramaturg Pavel Ondruch při svém nekonečném pátrání po vhodných titulech našel hru "Housle"  newyorského herce, skladatele, zpěváka a v neposlední řadě dramatika Dana McCormicka.

„Už při prvním čtení mi Housle voněly. Příběh tří mužů, kterým se náhodně dostaly do ruky stradivárky v hodnotě čtyř milionů dolarů a oni řeší, zda je vrátit či prodat, je plný výborných dialogů. Hru o houslích jsme pro Evropu objevili my tady v Ungeltu,'' říká Pavel Ondruch.

Režisérem představení je legenda českého divadla Ladislav Smoček. Je to jeho již jedenáctý titul, který na scéně útulného divadla nazkoušel. Jak sám uvádí, cítí v Ungeltu svobodnou atmosféru a rád se sem vrací. Koneckonců, pod jeho taktovkou vzniklo i představení Bouřlivé jaro, kterým Ungelt před 25 lety začínal. Jedním z protagonistů tohoto kusu byl před léty i Pavel Liška, s nímž se diváci potkají nyní v Houslích.

„Hned jak jsem si přečetl scénář, cítil jsem s tím textem souznění,'' komentuje Pavel Liška. K inscenaci se vyjádřil i Jiří Langmajer: ,,Hraji často titulní role a je tak na mě upřena hlavní pozornost diváků. V Ungeltu se učím hrát v týmu. Je to pro mě hodně zajímavé. Ten tým je takový hodinový strojek, kde musí všechna kolečka přesně zapadnout do sebe. Věříme, že se to podaří.“

Trojici herců významně dotváří principál divadla Milan Hein. „Když teď přicházím na zkoušky, nechávám roli ředitele a majitele za dveřmi. S pokorou se podvoluji řízení režiséra Smočka. Jsem moc rád, že se na jevišti setkávám s těmi dvěma chlapci. Pavel Liška je u nás jako doma, Jiří Langmajer zde hraje s Táňou Dykovou a již se bude připravovat další hra, kde ho diváci také uvidí,“ dodává Milan Hein.

Evropská premiéra hry Housle je v divadla Ungelt 17. a 18.12.2019. O diváckém zájmu svědčí skutečnost, že představení jsou do března 2020 zcela vyprodána.

divadlo kultura
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%