Noční intermezzo
Ilustrační foto :pixabay. com

Noční intermezzo

14. 1. 2020

Jauvajs! Silná bolest hlavy mnou doslova zalomcovala. S pocitem, že mě někdo do té hlavy praštil, jsem se probírala ze spánku.

„Co se stalo?„ Ještě trochu dezorientovaná jsem pomalu, abych nevzbudila ostatní členy rodiny, vstala, a odplížila jsem se do koupelny. Je to jasné, včera jsem o tom četla pojednání na nejmenovaném portálu pro seniory, a už je to tady. Musím se zkontrolovat, zda příznaky odpovídají.

Vyplázla jsem na sebe jazyk do zrcadla a sledovala jeho polohu. Zdálo se, že visí z úst vodorovně, pro jistotu jsem to zopakovala. Výsledek byl stejný. Abych zkontrolovala koutky úst, začala jsem se na tu rozcuchanou ženskou v zrcadle usilovně zubit a pečlivě jsem sledovala, zda oba koutky úst směřují kolmo nahoru.

Směřovaly, ale to ještě nic neznamená, nemusím mít příznaky všechny. Zatím jsem trochu dezorientovaná - i když - to se taky lepší. Zkusím, zda je mi rozumět při řeči. Naolejuje-li je Julie, či nenaolejuje-li je Julie. Zní mi to dobře, a rozumím si. Ale co když se mi to jenom tak jeví? Raději to zkusím ještě jednou, a spíše několikrát za sebou. Jde to. Tak co tady blázním? Bolest hlavy neustupuje. Ale to je taky jeden z příznaků. Neměla bych si raději zavolat pohotovost? Co jim ale řeknu? Že mě bolí hlava? Na druhou stranu - čím dříve se pacient dostane do nemocnice, tím větší je šance na uzdravení. A po šedesátém roce věku se možnost těchto příhod zdvojnásobuje.

Musím si k tomu rozhodování dát panáka. Cestou k baru padl můj pohled na meteostanici. Ručička barometru signalizuje prudký pokles tlaku.

Jsem já to ale….  Vždyť je to moje stará známá - migréna - která mě pronásleduje již od puberty. V poslední době o sobě téměř nedávala vědět, přesto nechápu, jak jsem na ni mohla zapomenout.

Panáka si nedám, s lékem na ztlumení bolesti by to nebyla dobrá kombinace.

Polkla jsem tabletu na potlačení migrény a vrátila jsem se do ložnice. Zaujala jsem stabilizovanou polohu pod peřinou a ještě, než jsem opět usnula, předsevzala jsem si, že už nikdy - opravdu nikdy – nebudu pročítat dobře míněné zdravotní rady pro seniory.

 

 
Počet zobrazení: 9

 

foto: pixabay.com

můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.