Změnit zdravotní pojišťovnu není složité a současné přehlašovací období trvá do konce března
Ilustrační foto: ingimage.com

Změnit zdravotní pojišťovnu není složité a současné přehlašovací období trvá do konce března

3. 3. 2020

V každém roce jsou dva tříměsíční termíny pro změnu pojišťovny, a to leden až březen a červenec až září. Klienty nově zvolené zdravotní pojišťovny se pak zájemci stanou od 1. července, resp. 1. ledna následujícího roku. Pojišťovnu lze měnit 1x ročně.

Každý rok se pro změnu rozhodnou desítky tisíc klientů. Zdravotní pojišťovny tedy neustále hledají způsoby, jak klienty zaujmout, aby si vybrali právě tu jejich.

Oblíbené a stále více využívané jsou různé benefitní programy. „Kromě skutečnosti, že každoročně navyšujeme objem prostředků do preventivních programů a benefitů, stále je vylepšujeme a aktualizujeme tak, aby byly atraktivní pro všechny věkové kategorie, od dětí po seniory. Každý klient si ročně může vybrat až tři příspěvky v programech Zdraví, Pohyb a Prevence. Kromě toho se naši pojištěnci mohou stát od prvního dne členy BenefitKlubu VoZP, který jim zaručuje výrazné slevy a výhody v oblasti zdravotní péče nebo zdravého životního stylu“ přibližuje vedoucí marketingu Jan Mates strategii Vojenské zdravotní pojišťovny.

Pokud uvažujete o změně své zdravotní pojišťovny, ať už z důvodu nespokojenosti s tou původní nebo chcete využít nějakou atraktivní nabídku benefitu u jiné pojišťovny, měli byste si ověřit u svých ošetřujících lékařů, že mají s danou pojišťovnou smlouvu. A rozhodně platí, že je dobré si důkladně prostudovat webové stránky a třeba i Facebook, případně se na vše vyptat na kontaktním místě nebo na infolince.

Pokud se tedy už rozhodnete, samotné přehlášení není složité. Od své současné pojišťovny se neodhlašujete. Do vybrané nové pojišťovny se můžete přihlásit osobně na pobočce, zaslat vyplněnou přihlášku poštou nebo vyplníte elektronický formulář a pojišťovna Vám ho zašle k podpisu.

K přihlášce je nutné přiložit doklady, které dokazují především váš nárok na status tzv. státního pojištěnce. To znamená k přihlášce dětí je nutné doložit rodný list, studenti dokládají potvrzení o studiu, důchodci potvrzení o přiznání důchodu, osoby na mateřské nebo pobírající rodičovský příspěvek přiloží rozhodnutí o přiznání dávky.

Nový průkaz pojištěnce dostanete poštou před začátkem platnosti nového pojištění.

Zaměstnanci musejí oznámit změnu zdravotní pojišťovny svému zaměstnavateli a OSVČ začnou od zahájení platnosti pojištění platit odvody na bankovní účet nové pojišťovny.

A rada na závěr: nezapomeňte uvědomit své ošetřující lékaře o změně zdravotní pojišťovny, ušetříte jim zbytečnou opakovanou administrativu s vykazováním zdravotní péče.

zdraví
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.