Solidarita lidí je úžasná. Pijavice pomáhají o 106
Ilustrace: pixabay.com

Solidarita lidí je úžasná. Pijavice pomáhají o 106

26. 3. 2020

Prezident Miloš Zeman je kdysi nazval pijavicemi. Premiér Andrej Babiš chtěl omezit jejich financování. Teď neziskové organizace dokazují, jak jsou potřebné. Po lékařích, sestřičkách, policistech, hasičích a prodavačkách si i ony zaslouží potlesk.

„Seznámil jsem se s tím, že ze státního rozpočtu jde jedenáct miliard korun na neziskové organizace. Dámy a pánové, jsem známý přítel neziskových organizací, ale někdy si říkám, že by měly hospodařit za své a nevysávat státní rozpočet, protože jedenáct miliard korun je opravdu hodně peněz,“ uvedl před dvěmi lety prezident Zeman v jednom ze svých vystoupení před poslanci. A dříve je dokonce nazval pijavicemi, které vysávají státní rozpočet.

Když teď vidím v televizním či internetovém zpravodajství, kolik práce odvádějí v tomto krizovém období, zdají se mi prezidentova slova trapná.

Linky psychologické pomoci, donáška nákupů seniorům a hendikepovaným, rozvoz jídla policistům a hasičům, šití roušek a další a další užitečná pomoc ve městech a obcích. Myslím, že financování lidem, kteří chtějí pomáhat nejpotřebnějším je velmi důležité. A že ty finance z rozpočtu nejsou vyhozenými penězi. Byť teď bude každá koruna dobrá.

Solidarita lidí v této virové krizi je úžasná. Líbí se mi, jak se tisknou speciální respirátory na 3D tiskárnách, jak lidé vymýšlejí úpravu potápěčských masek na funkční respirátory, jak restaurace vaří pro policisty a hasiče. A jak mnoho těchto a dalších druhů pomoci organizují právě neziskovky. Všem tleskám se slzami v očích.

koronavirus
Hodnocení:
(4.6 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.