Do Mariánských Lázní za léčením a dobrým klimatem
Karel Kalivoda, generální ředitel společnosti Ensana

Do Mariánských Lázní za léčením a dobrým klimatem

20. 5. 2020

Letošní lázeňská sezona byla zahájena bez účasti veřejnosti a bez velkolepého kulturního programu. Mariánské Lázně již přivítaly svoje první pacienty. Proč se vydat do lázní a co vše nás tam čeká jsme se zeptali Karla Kalivody, generálního ředitele společnosti Ensana, která provozuje významné léčebné domy.

Lázně již mohou přijímat pacienty. Kdo se může vydat do Mariánských Lázní na léčení?
Dne 4.5.2020 jsme pro klienty zdravotních pojišťoven otevřeli hotel Centrální Lázně vyžadující léčebně rehabilitační péči. Od 25.5.2020 otevíráme další hotely, kdy budou přijíždět nejen pojištěnci, ale i samoplátci. Hosté mohou využít širokou nabídku programů se zaměřením na relaxaci a volnočasové aktivity.

Jaký režim jste pro své klienty připravili a jak budou poskytovány procedury, stravování a ubytování?
Připravili jsme provozní manuál pro hotely, který se týká opatření proti Covid 19, zaměstnanci  hotelu budou testováni na Covid 19, hosté se mohou nechat testovat též za poplatek. U vstupu do jednotlivých prostor jsou instalovány stojany s dezinfekcí. Ve všech provozech dodržujeme odstup 2 m, nošení roušek a dodržujeme další vládní nařízení. Hosté jsou ubytováni na pokojích po jednom, v restauraci sedí host sám u jednoho stolu. Procedury jsou řešeny individuálně na základě časování tak, aby se hosté potkali minimálně. Skupinové cvičení je v současné době pro max. počet 5 osob, stejně tak je omezen provoz bazénu. Ve fitness centrech může cvičit jedna osoba na 10 m2.

Máte na letošní sezonu připraveny nějaké novinky v oblasti léčby?
Nechystáme žádné překotné novinky, chceme se vrátit k našim klasickým léčebným procedurám s obsahem přírodního oxidu uhličitého - jde o vodní uhličité koupele, suché uhličité koupele a plynové injekce. Tyto procedury spolu s naší unikátní pitnou léčbou posilují celý organismus a jeho imunitu. V současné době jsme bez zahraničních klientů. První zahraniční hosty očekáváme snad v červenci, ale hlavní návrat zahraničních hostů očekáváme od října.

Letos budete jistě cílit především na domácí klientelu a v ní na samoplátce. Jak budou zaměřeny pobyty pro ně, v jakých cenových relacích se budou pohybovat?
Pro domácí klientelu jsme připravili speciální balíčky zaměřené na pobyty pro rodiny s dětmi, na relaxaci, wellness a volnočasové aktivity. Lázeňské a relaxační balíčky jsou na 2, 3 nebo 6 nocí. Rodiná dovolená s dětmi na 3 nebo 7 nocí. Balíčky s volnočasovými aktivitami se zaměřením na cykloturistiku, tenis a golf jsou na 2–5 nocí. Ceny jednotlivých balíčků jsou cenově zvýhodněné od 4 500 Kč na pobyt. Základem však zůstává klasická lázeňská léčba, jejímž základem jsou naše unikátní přírodní léčivé zdroje.

Museli jste propouštět zaměstnance? Jak zajistíte kvalitu poskytovaných služeb?
Část zaměstnanců jsme byli nuceni propustit, což však nemůžeme ovlivnit kvalitu poskytovaných služeb, protože počítáme s tím, že neotevřeme všechny hotely.

Čím jsou podle Vašeho názoru Mariánské Lázně jedinečné a proč by je měli Češi navštívit?
Mariánské Lázně  jsou jedinečné svým bohatstvím přírodních léčivých zdrojů. Ve městě a jeho nejbližším okolí vyvěrá více než 40 pramenů minerálních vod. Tyto prameny se liší svým chemickým složením, a proto máme takové široké spektrum léčebných indikací. Žádné lázně nemají tolik pramenů minerálních vod s tak různým chemickým složením. Máme však ještě jeden unikátní pramen, tzv. Mariin pramen. Nejde o pramen minerální vody, ale o vývěr přírodního oxidu uhličitého, tzv. Mariina plynu. Důležité pro Mariánské Lázně je též klimatoterapie. Klima v Mariánských Lázních je podhorské, mírně dráždivé. Vzduch je naprosto čistý a dokonce v přírodní rezervaci Kladská je největší množství ozonu v České republice. Jedinečnost lázeňské architektury města vedlo k tomu, že Mariánské Lázně kandidují na zápis do kulturního světového dědictví-UNESCO.

 

 

cestování lázně města a obce
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.