Cestování za hranice podle semaforu: Do Rakouska, Německa, Maďarska a na Slovensko je možné cestovat bez omezení
Ilustrační foto: pixabay.com

Cestování za hranice podle semaforu: Do Rakouska, Německa, Maďarska a na Slovensko je možné cestovat bez omezení

5. 6. 2020

Už žádné testy na koronavirus ani povinná karanténa při návratu domů. Úderem dnešního poledne mohou Češi vycestovat do sousedních zemí - na Slovensko, do Rakouska a Německa a také do Maďarska bez omezení.

Česká vláda přistoupila ke zmírnění opatření na mimořádném zasedání poté, co své hranice včera otevřelo sousední Rakousko. To od čtvrtka zrušilo kontroly na svých hranicích s výjimkou přechodů do Itálie, takže Češi už nemusí při vstupu do alpské republiky předkládat potvrzení o tom, že nejsou koronavirem nakaženi. Původně se měl režim na hranicích se sousedními zeměmi rozvolnit až v polovině června.

Zatímco Češi se mohou z Německa od 12:00 vracet bez povinnosti testu na koronavirus, na německé straně dále trvají stávající podmínky, které si musí turisté před cestou nastudovat.

Podle ministra zahraničí Tomáše Petříčka by další zemí, kde bude možné cestovat bez omezení, mělo být Polsko. „V případě Polska platí, že k 15. 6. upravíme podmínky pro cestování,“ uvedl ministr zahraničí Tomáš Petříček. Na hranicích tak dále platí zvláštní režim a budou probíhat kontroly. Ministr dodal, že Česko jedná i s dalšími zeměmi o změně podmínek pro cestování. „Od pondělí bude na našem webu mapa, která bude zobrazovat aktuální podmínky pro cestování do daných zemí,“ uvedl Petříček.

Semafor řadí jednotlivé evropské země do kategorií z hlediska bezpečnosti cestování kvůli epidemii koronaviru. K dnešnímu dni vypadá semafor takto:

semafor.png

 

 

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%