Návštěva Českého Krumlova v době koronavirové
Foto: autorka

Návštěva Českého Krumlova v době koronavirové

15. 7. 2020

Letošní rok je docela zvláštní. Přišel k nám koronavirus a vyvedl nás dočista z míry. Všechno je jinak, úplně nám obrátil život naruby. Taky to letošní počasí už není to, co bývalo. Za pár dní bude Svatá Anna - chladno z rána a ještě jsme se ani pořádně neohřáli. 

Na duben jsme měli naplánovaný zájezd do Holandska na rozkvetlé tulipány, cestovka ho zrušila. Potom jsme se těšíli na setkání kamarádů z i60 v Litoměřicích - taky se nekonalo. Ještě, že nás neodmítli v jižních Čechách u rybníka Olšina nedaleko Lipna v podhůří Šumavy. Byl nás plný autobus, žádný z našeho turistického oddílu se nezalekl a rozhodl se podpořit domácí podnikatele v oblasti cestovního ruchu. 

Během našeho osmidenního pobytu v tomto nádherném koutu naší země jsme viděli hodně krásných přírodních zajímavostí, rozhleden, rybníků a kulturních památek. Já se však zaměřím jen na jednu - na perlu jižních Čech, a to na Český Krumlov.

Protože pan řidič našeho autobusu musel mít jeden den odpočinkovou přestávku, vydali jsme se do tohoto města vlakem. Na zastávku do Hodňova jsme to měli kousek cesty okolo rybníka Olšina, a za 45 minut strávených ve vlaku jsme byli na místě. 

Počasí bylo příjemné, 25 stupňů C, sluníčko se sice občas schovalo za mraky, ale za celý den nezapršelo.

Turistů bylo málo, některé uličky i kavárničky byly prázdné. O to víc jsme se snažili nabažit tohoto krásného města, kde na vás na každém kroku dýchne kousek naší historie. Měli jsme na to skoro celý den, takže jsme nikam nespěchali a prohlídku jsme si užívali plnými doušky. Hned jsme poseděli u kafíčka, hned v zámecké, hned v klášterní zahradě nebo na náměstí jsme pozorovali rodinky s dětmi. Taky jsme měli možnost poslechnout si parádní hudební skladby v podání pětičlenného orchestru mladých muzikantů. 

Mohli jsme sledovat i dění na Vltavě, kde se to hemžilo vodáky a jinými vyznavači vodní plochy. 

Na den strávený v Českém Krumlově určitě nezapomeneme a u pořízených fotografíí budeme na překrásné zážitky rádi vzpomínat. 

cestování
Hodnocení:
(5.3 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%