Život bez manžela
Ilustrační foto :pixabay. com

Život bez manžela

17. 10. 2020

Není to sice moje přímá zkušenost, i když vlastně také. Zemřel mi totiž bratr a moje švagrová se stala vdovou. Zůstala sama v celém baráku, který si s bratrem koupili, aby v něm trávili stáří.

Ještě něco ji ale zůstalo. Dva pejskové. Jeden pejsek, kterého měl bratr nejraději, brzy zemřel, asi steskem po něm. Druhý jí pro trochu potěchy zůstal. Pokoj, který si bratr zařídil pro sebe a kde trávil hodně času, zůstal tak, jak byl a asi zůstane. Anička totiž není vůbec schopná tam něco měnit.

Nejhorší je, že bratr zemřel, když odešla nakoupit. Stále si vyčítá, že kdyby zůstala doma, mohla tomu zabránit. Nemohla, ale vymluvte jí to. Chodí po baráku a pláče. Nemluvím o všech záležitostech, které musela zařídit včetně pohřbu a vyplacení dědictví bratrovu synovi z prvního manželství, který si to opravdu nezasloužil a ani na pohřeb nepřišel. Nebudu to více rozebírat, ale s klidným svědomím mohu říci, že to byl hrozný zmetek. No, prostě se nepovedl a někdy se to stává. Velkou úlohu v tom hrála bratrova první žena.

Své švagrové se snažím všemožně pomáhat, i když jsem smrtí svého bratra také hodně zdrcená. Modlím se, aby přišla odněkud pomoc, a ona přichází. Jejímu jedinému synovi, který už má trochu pozdní věk, se narodil chlapeček. Pro Aničku se stal smyslem života. Hlídá ho velice často a těší se, že se má narodit ještě holčička.

Možná, že tu útěchu jí poslal bratr z nebe, možná, že ji seslal Bůh, ale Anička, která už nikdy na svého muže nezapomene, se zase má z čeho radovat a prožívá zase trochu štěstí.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%