Rouška jako módní doplněk. A jakou nosíte vy?
Ilustrační foto: pinterest a styloverousky.cz

Rouška jako módní doplněk. A jakou nosíte vy?

27. 10. 2020

Z otravné nutnosti se pro mnohé stal módní doplněk. Roušky jsou nyní k mání v nejrůznějších barvách, vzorech, typech. Některé dámy jich dokonce mají desítky a volí je tak, aby ladily k oblečení.

S tím, že se rok 2020 vepíše do dějin jako doba roušková, už nic nenaděláme. Mnozí lidé se s touto nepříjemnou skutečností vyrovnávají aspoň tak, že kus hadříku povýšili na legrační či elegantní doplněk. Rouška tak trochu vyjadřuje, jaký její nositel je.

Někteří nad takovou hloupostí jako je barva či vzor o ochranného prostředku nepřemýšlejí a volí zásadně ty jednorázové. Jiní vsadili na decentní černou. Ale pak tady máme spoustu pozoruhodných jevů.

Téměř dojemní jsou pánové v černých oblecích, kteří jsou k vidění s rouškami jasně dokazujícími, že jim je ušila manželka, maminka či babička ze nějakého kusu látky, který byl po ruce. Jsou s květinkami, s postavičkami, působí tak nějak něžně, mateřsky. Je jasné, že pánové by raději měli ty černé, ale tak přece se nehodí nenosit dar, se kterým si někdo dal práci: „Petříčku, ty nenosíš tu roušku s kopretinkami, kterou jsem ti ušila?“ „Ale  to víš, že jo, mami, právě jsem ji pral, suší se.“

K vidění je i početná skupina lidí, kteří sázejí na roušky co možno nejbizarnější, nejbláznivější, s potiskem zubů, s různými nápisy a kdo ví čím ještě.

Existuje i skupina dam, které jsou ochotny zaplatit za roušky vysoce elegantní, zdobené kamínky či výšivkami.

Pro někoho je takové přemýšlení nad vzhledem roušky poněkud zbytečná zhýčkanost v těžké době. Pro někoho naopak cesta, jak tuto těžkou dobu přežít. A jakou roušku nosíte vy?

móda
Hodnocení:
(4.9 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.