V Divadle Ungelt byla pokřtěna kniha principála Milana Heina
Principál Divadla Ungelt Milan Hein s kmotry knihy. FOTO: Marie Korbová

V Divadle Ungelt byla pokřtěna kniha principála Milana Heina

26. 11. 2020

V prázdném Divadle Ungelt byla pokřtěna kniha principála Milana Heina Moje čtvrtstoletí s Divadlem Ungelt. Jejími kmotry se stali Tatiana Dyková, Pavel Liška a Jiří Langmajer.

Milan Hein v knize s úctou a obdivem vzpomíná na všechny, kteří mu na jeho divadelní cestě pomáhali. Zvláštní pozornosti pochopitelně dostávají herci – a to ne proto, že jsou pro čtenáře nejpřitažlivějším tématem, ale proto, že herec byl vždy alfou a omegou naší poetiky. Hovoří zde například o Aleně Vránové, Martě Kubišové, Františku Němcovi nebo o Richardu Krajčovi. Autor se ale nevěnuje jen, jak sám říká, „hereckým pilířům Ungeltu“, ale noří se i do historie divadla, které dominovaly osobnosti jako Miloš Kopecký, Ota Ornest nebo Václav Krška.

V bohatě vyvedené knižní publikaci najdete přes 150 archivních fotografií, kompletně otisknutý Glosář Milana Heina, podrobný výčet všech našich premiér a dokonce i bonusové audio CD s výběrem toho nejlepšího z rozhlasových talk show Milana Heina.

Křest zahájil Milan Hein krátkým představením knihy. Následovala přání kmotrů. Pavel Liška zmínil tři aspekty, proč je podle něj Ungelt výjimečné divadlo. Vyzdvihl jeho genia loci, principála Milana Heina a cosi neuchopitelného, co je „mezi nebem a zemí“. Do dalších 25 let Ungeltu popřál, aby mu tato specifika zůstala. Tatiana Dyková knize popřála, aby se stala klenotem knihoven mnohých čtenářů a navnadila je na návštěvu Ungeltu. Jiří Langmajer následně zmínil svůj blízký vztah k Divadlu Ungelt, v němž po delším hledání našel svůj „herecký domov“ a kde zakotvil. Následoval slavnostní křest šampaňským a přípitek.

Publikaci si čtenáři mohou zakoupit v knihkupectvích Luxor a Kanzelsberger nebo přes webové stránky divadla. Tam si také mohou zájemci objednat Kalendář Divadla Ungelt 2021, jemuž dominuje 12 portrétů hereckých osobností, které se výrazně zapsaly do 25leté historie Ungeltu. Autorem portrétů je známý kameraman a dvorní fotograf divadla Jan Malíř.

divadlo
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.