Než si píchnout Sputnik z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku
Ilustrační foto: pixabay.com

Než si píchnout Sputnik z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku

6. 2. 2021

Svět, a s ním i Česko, zamořil čínský vir. A teď na něj pošleme ruskou vakcínu. Nadšení, s jakým se od maďarského premiéra Orbána vrátil český předseda vlády Babiš se svým poradcem a medicínským šíbrem Prymulou, mě poněkud děsí.

Na jedné straně Babiš mluví o tom, že nejdůležitější je bezpečnost našich občanů, na druhé straně naznačuje, že by se možná mohlo v Česku očkovat Sputnikem V ještě před tím, než bude tato ruská vakcína schválena Evropskou lékovou agenturou.

Loni v březnu se naši vládní činitelé klaněli při vykládání roušek z čínských letadel, teď se po přátelské návštěvě diktátora Orbána budou klanět nad zásilkami ruských Sputniků.

Ano, jde o život, politika by měla jít stranou. Ale o život jde i desetitisícům demonstrantů v Rusku, každodenně mlácených policejními obušky, čtyřem tisícům nově zatčených lidí, kteří se postavili za málem otráveného opozičníka Navalného. Ušlapávání všeho demokratického, vyhrožování, zatýkání a zabíjení nepohodlných lidí by mělo být důvodem k co nejtvrším sankcím ze strany demokratických zemí, tedy včetně Česka.

Před několika dny mi přistál do počítače dezinformační řetězový mail (je zváštní, že jsou záměrně zasílány do e-mailových schránek důchodců, tedy hlavně voličů), ve kterém se píše, abychom se za žádnou cenu nenechali očkovat vakcínami, které vyrábějí americké, britské, německé a švédské farmaceutické firmy, protože z nich mají miliardové zisky. Čekám tedy na mail, kde se bude psát, abychom se naočkovali ruským Sputnikem. V tomto případě zřejmě nepůjde o miliardy, ale o soudružskou výpomoc.

Sorry jako, ale já si do těla píchnout nic ruského a neschváleného nenechám. A to ani kdyby měl Sputnik stoprocentní účinnost. Než vakcínu z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku.

 

 

koronavirus zdraví
Hodnocení:
(2.6 b. / 40 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.