Markéta Davidová je zlatá
Mistryně světa Markéta Davidová. FOTO: biatlon.cz

Markéta Davidová je zlatá

16. 2. 2021

Biatlonistka Markéta Davidová je mistryní světa! Senzační výkon předvedla ve vytrvalostním závodě na 15 kilometrů ve slovinské Pokljuce.

Česká reprezentantka k bezchybné střelbě přidala rychlý běh a druhé v pořadí, Hanny Öbergové ze Švédska "nadělila" téměř půl minuty. Bronz získala Norka Ingrid Tandrevoldová.

"Měla jsem dobře namazané lyže, běželo se mi dobře až na to poslední kolo, kdy už jsem si myslela, že už snad ani nedoběhnu. Ale měla jsem prostě dnes štěstí, řekla Markéta Davidová po závodě pro Českou televizi.

Včera Markéta relaxovala u studia - připravuje se na totiž na zkoušky ve škole. "Potřebovala jsem si trochu zrelaxovat hlavu," vysvětlila. "Věřím, že to ještě není poslední úspěch, že ještě ukážeme s holkama ve štafetě, že umíme střílet," dodala Markéta.

Čtyřiadvacetiletá Davidová získala pro Českou republiku první titul od zlata Gabriely Koukalové z mistrovství světa v Hochfilzenu v roce. 2017.

Davidová byla v této sezoně osmkrát v elitní desítce Světového poháru, na stupně vítězů ale vystoupala až na letošním mistrovství světa.
"Je to úžasný impuls pro nás pro všechny. Myslím, že se můžeme odrazit nahoru, protože celý rok nám to moc nešlo," uvedl k výkonu Jiří Hamza, viceprezident Mezinárodní biatlonové unie.

 

Davidová.png

 markéta3.png

Markéta.png

 

sport
Hodnocení:
(4.9 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%