Evropou prochází "strašidlo falešného rasismu"
Ilustrační foto: Pixabay

Evropou prochází "strašidlo falešného rasismu"

26. 3. 2021

Za dva dny to bude týden, co Slávie Praha porazila Glasgow Rangers na jeho hřišti a postoupila do čtvrtfinále Evropské ligy. Kdo ten zápas neviděl, těžko uvěří ! Brutální hra Skotů vedla k vážnému úmyslnému zranění hlavy našeho brankáře, ke dvěma vyloučením domácích hráčů a k závěru utkání, které skončilo obviněním našeho kapitána z rasizmu a jeho fyzickému napadení na chodbě stadiónu, kterému přihlížel trenér Skotů. Odchod do kabiny byl našim hráčům umožněn až po 30-ti minutách, kdy museli potupně čekat na trávníku stadiónu. Emoce neskončily a drzost Skotů nekončí. Aniž by měli pro rasistický výrok Ondřeje Kúdely důkazy, požadují jeho potrestání zákazem činnosti na 2 roky a pro tým Slávie navrhují "vykopnutí" ze soutěže.

Celá podstata této hysterie spočívá v tom, že Rangers prostě neunesli vyřazení týmem z "podřadného a zaostalého východu" ! Nejhorší na tom celém je fakt, že se dodnes nenašel v celé "fotbalové Evropě" nikdo z autorit, který by se Slávie zastal a uvedl věci na pravou míru. Dokonce ani pan "slušňák" Petr Čech, kterému se stalo v Anglii něco podobného, se bojí zastat se svých krajanů. Ve skotských i anglických médiích je očerňován celý český fotbal a náš stát je označován za rasistický. Ministr Petříček by měl všem vysvětlit, že Československo nikdy nemělo v Africe ani jinde kolonie a naopak v minulosti posílalo do některých afrických států masivní pomoc. Vnitropolické problémy v USA, přelévající se do států západní Evropy, které vydrancovaly své kolonie a používaly jejich obyvatele k otrocké práci, musíme ve střední Evropě rázně odmítnout. Pravidlo "presumpce" neviny musí platit pro všechny!

Na závěr chci pro méně informované sdělit, že dres Slávie střídavě obléká pětice velkých "sympaťáků" z různých afrických států, kteří patří i mezi mé miláčky. I s nimi to bude mít v dalším utkání na ostrovech asi hodně těžké, ale pevně věřím, že ji tyto události ještě více nabudí a přes Arsenál přejde do semifinále soutěže! Řídící orgán UEFA pak jistě bude při šetření postupovat podle skutečných důkazů a "rozdá" provinilcům spravedlivé tresty.

fotbal sport
Hodnocení:
(4.8 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.