Dobré filmy doma, zadarmo a legálně? Jde to. Tady je několik tipů na českou klasiku, romantiku i drama
Z filmu Vlak do Yumy. FOTO: Česká televize

Dobré filmy doma, zadarmo a legálně? Jde to. Tady je několik tipů na českou klasiku, romantiku i drama

23. 5. 2021

Dnešní kulturní tipy věnujeme filmům. Počasí je na draka, a tak si doma můžete pustit spoustu kvalitních filmů, aniž byste se stali „piráty“ a stahovali filmy nezákonným způsobem. My totiž víme, kde filmy najdete online a zcela legálně.

Vybrali jsme pro vás filmy, které jsou zcela zdarma a určitě nebudete litovat, že jste si je v pohodlí doma pustili na svých počítačích. Vybíráme pro Vás různé žánry a doufáme, že si alespoň pár dobrých kousků z naší dnešní nabídky zvolíte.

Filip Renč: Rebelové
Písničkový retrofilm z „šedesátek“ Rebelové režiséra Filipa Renče potěší nejen hezkou muzikou, ale i povedenými tanečními čísly. Zavzpomínejte na léta šedesátá!

 

Jan Hřebejk: U mě dobrý
Pohodová česká komedie U mě dobrý režiséra Jana Hřebejka se ohlíží zpět do devadesátých let, kdy u nás lidé začali objevovat půvaby i nástrahy kapitalismu…a do toho všeho vstupují takzvaní „skořápkáři“.

 

Matej Mináč: Všichni moji blízcí
Dobu před druhou světovou válkou popisuje film Všichni moji blízcí. Film si klade za úkol přiblížit dnešnímu divákovi historickou postavu pana Nicholase Wintona. V době událostí kolem Mnichovské dohody sledujeme osud židovské rodiny, která se s těžkou dobou vypořádává po svém. Poetický příběh se odvíjí na tragickém pozadí historických týdeníků a rozhlasových zpráv. 

 

James Mangold: Vlak do Yumy

Výborný western Vlak do Yumy ukazuje boj dobra a zla, boj o svobodu, o čest, úctu rodiny i zápas o duši dospívajícího syna. Kvalitu snímku dokresluje výborná hudba i skvělé herecké obsazení: Russell Crowe, Christian Bale či Peter Forda. 

 

Hans Petter Moland: Vzkaz v láhvi

Máte rádi detektivky? Máme pro vás jednu severskou s názvem Vzkaz v láhvi. Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. https://www.televizeseznam.cz/porad/vzkaz-v-lahvi

Morten Tyldum: Lovci hlav
A na sever vás přenese též chytrý severský thriller, natočený podle bestseleru Jo Nesba: Lovci hlav. Hlavní hrdina je velmi úspěšný vyhledávač talentů v Norsku, má krásný dům, půvabnou galeristku za manželku…ale žije si nad poměry, a tak krade umělecká díla.  Víc vám nebudeme prozrazovat, protože vás čeká film plný překvapení, napětí, samozřejmě i krve a černého humoru. https://www.televizeseznam.cz/porad/lovci-hlav?refreshed=1

Paco Cabezas: Pan Dokonalý
A jsme u romantických komedií. Vybrali jsme pro vás dvě. První z nich je akční komedie USA s názvem Pan Dokonalý. Investiční makléř Tommy je mladý, chytrý okouzlující a atraktivní . Má chytrou a krásnou přítelkyni jménem Beth. Jenže jednoho dne nastanou komplikace, jejichž původcem je Tommyho pohledný a citlivý kolega Daniel…

 

Alek Keshisian: Láska a jiné pohromy
Tou druhou je koprodukční komedie Velké Británie, USA a Francie Láska a jiné pohromy. Emily má kouzelný život. Žije a pracuje v Londýně jako asistentka editorky časopisu Vogue. Její rychlý životní styl je v přímém rozporu s její duší toužící po lásce. Zatím se baví tím, že dohazuje svým přátelům partnery. Peterovi jejímu spolubydlícímu a nejčastější oběti svého párování, vyhlédne pohledného asistenta Paola. Je však natolik zabraná do seznamování druhých, že si nevšimne, že o ni taky někdo stojí...

 

Přejeme vám příjemnou zábavu!

 

film kultura
Hodnocení:
(4.7 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.