Fantastická Krejčíková je ve finále Rolland Garros. Výhru věnovala Libuši Šafránkové
Bára Krejčíková je ve finále Rolland Garros. FOTO: si.robi , wikimedia.org, licence CC BY-SA 2.0

Fantastická Krejčíková je ve finále Rolland Garros. Výhru věnovala Libuši Šafránkové

10. 6. 2021

Neskutečný zápas sehrála česká tenistka Barbora Krejčíkové v semifinále pařížského grandslamu. Řekyní Sakkariovou porazila po více než tříhodinovém boji. Vítězný míček přitom musela zahrát dvakrát, rozhodčí chyboval, aut Řekyně při mečbolu Báry označil jako dobrý.

Krejčíková se Sakkariovou vstoupily do semifinále Rolland Garros hodně nervózně, obě kupily chybu za ch\bou a navzájem si braly podání., nebyl to příliš pohledný tenis. Nakonec to byla česká hráčka, která urvala první sadu.

Druhý set byl už o poznání napínavější, obě tenistky zlepšily své údery a byla to Řekyně, která v závěru sady byla o poznání odvážnější a díky tomu vyrovnala stav utkání na 1:1.

Zato třetí set, to už byla krásná tenisová podívaná. A hlavně neuvěřitelně napínavá. Barbora Krejčíková prohrávala 2:4 a 3:5, jenže neztratila nervy, odvrátila dva mečboly a záhy vedla 6:5 a tři mečboly měla na raketě ona. Jenže ani Bára napjatou situaci napoprvé nezvládla. Tři chyby a mečboly byly pryč. Maria Sakkariová vyrovnala a podávala na vítězství. To už zápas trval více než tři hodiny, ale to nejnapínavější ještě přišlo.

Za stavu 8:7 a 40:30 pro Barboru Krejčíkovou poslala Sakkariová míč do těsného autu. Bára už zvedala ruce, aby oslavila vítězství, jenže Sakkariová začala protestovat, požádala rozhodčího, aby zkontroloval otisk míčku v antuce a rozhodčí označil míček za dobrý. Kamery však poté ukázaly, že míček byl opravdu v autu.

Bára se však nevzdala, bojovala a další mečbol při podání Sakkariové proměnila  a nakonec zvítězila 7:5, 4:7, 9:7! V sobotu si zahraje grandslamové finále, ve kterém vyzve Rusku Pavljučenkovovou.

Při rozhovoru na kurtu po ukončení zápasu Barbora Krejčíková pozdravila přítomného Jana Kodeše v publiku a poděkovala nejen svému kouči, ale i do nebes Janě Novotné, vynikající české tenistce, která jí pomáhala v kariéře. A při odchodu do šaten namalovala na kameru srdíčko a do ní vepsala jméno Libuše Šafránková.

Krásné gesto a hlavně krásný zápas. Díky Báro!

Barbora.png

                                                                                                                          FOTO: Česká televize

 

 

 

sport tenis
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.