Barbora Krejčíková ovládla Paříž
Bára Krejčíková vyhrála Rolland Garros. FOTO: si.robi , wikimedia.org, licence CC BY-SA 2.0

Barbora Krejčíková ovládla Paříž

12. 6. 2021

Český tenis se znovu po několika letech zapisuje do světové tenisové historie, tentokrát díky Barboře Krejčíkové. Ta ve vypjatém finále udolala Rusku Pavljučenkovovou ve třech setech a společně se Siniakovou ukořistila i pohár za ženskou čtyřhru.

Krejčíková vstoupila do zápasu s Pavljučenkovovou velmi sebevědomě. Nedělala tolik nevynucených chyb jako v semifinálovém zápase, dobře se pohybovala a těžila z rozpačité hry soupeřky. Za půl hodiny ovládla první set 6:1 a zdálo se, že titul je už hodně blízko.

Jenže Anastasia Pavljučenkovová se nevzdala. Začala hrát mnohem agresivněji, než v první sadě, začala Báru tlačit a zakončovat rychlými údery do rohů kurtů. Krejčíková najednou ztratila rytmus a nakonec i snadno celý set 2:6. V přestávce před třetím setem, stejně jako v semifinálovém zápase s Řekyní Sakkariovou, odešla Bára do šatny. Malá přestávka ji nakopla. Od začátku třetího setu si držela podání, za stavu 3:3 vzala soupeřce podání a za stavu 3:5 měla dva mečboly. Pavljučenková však ještě zabojovala a konec zápasu oddálila, ovšem ne nadlouho.

Při svém podání už Bára nezaváhala a dotáhla zápas do vítězného konce poměrem setů 6:1, 2:6, 6:4.

"Chci všem poděkovat za to, že jste přišli i v tak těžké době, jaká kvůli pandemii letos byla. Byla tu vynikající divácká kulisa," poděkovala Krejčíková po zápase divákům. A znovu vzpomněla na svou mentorku, již zesnulou tenistku Janu Novotnou. "Když už byla těžce nemocná, řekla mi, že věří, že jednou vyhraji grandslam. Jsem moc ráda, že se její slova potvrdila. Jana byla mou inspirací i tady v Paříži. Moc mi chybí, ale vím, že by byla moc šťastná, stejně jako já," uvedla Barbora Krejčíková.

Grandslamový titul i ve čtyřhře

Neuvěřitelný úspěch ještě Barbora Krejčíková podtrhla ve finále čtyřhry, kdy nastoupila po boku Kateřiny Siniakové proti páru Swiateková, Mattek-Sandsová. České tenistky po skvělém vstupu do zápasu, kdy vedly brzy 4:0,sice mírně polevily, ale nakonec první sadu vyhrály 6:4. Ve druhém setu už byly jasně lepší, když od stavu 2:2 braly všechny zbývající gamy a zvítězily poměrem 6:4, 6:2. Je to poprvé v novodobé historii České republiky, kdy jedna česká tenistka ovládla tituly ve dvouhře i čtyřhře na jednom grandslamovém turnaji.

 

 

 

 

 

sport tenis
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%