Čas růží, čas barevného června
Foto: Soňa Prachfeldová

Čas růží, čas barevného června

23. 6. 2021

Čas růží - ano, to je měsíc červen, kdy růže otevírají poupata a zaskvějí  se v plné své barevné nádheře.  Vždyť růže je právem nazývána královnou květin. Mám růže ráda, ať sličné vyšlechtěné, či skromné šípkové. Vychutnávám si  měsíc červen, kdy se červenají, růžoví,  fialovějí, oranžovějí i září bělostí, různé druhy růží. Jen modrou růži jsem ještě neviděla.

Čas růží, i čas červenání a dozrávání třešní, jahod, malin, rybízu. Čas koupání, těšení se dětí na prázdniny. Letošní skoro již uplynulý půlrok utekl nějak moc rychle. Nejdříve se nikam nemohlo, pak už jsme mohli nesměle začít plánovat i cestovat od 24.května. Vše se děje v jakémsi kvaltu. Stejně se už nedožene uplynulý čas, je to minulost, jen doufám, že nynější čas i budoucí k nám již bude přívětivější.

Čas růží, čas lásek, čas setkávání lidí. Lidé, ti jsou ti nejdůležitější v dění života. Pokud jsou pozitivní, přináší to dobrý pocit nejen jim, ale i okolí. Pokud jsou naštvaní, prudí, ubližují hlavně sobě a přenáší navíc vlastní problémy na nevinné lidi. 

Je čas růží. Pro červen si volím barvy květinové, rozmanité, obdivuhodné.  Přeji nám, abychom  nejen tento čas růží  prožívali krásně, uvolněně a spokojeně. Přeji všem krásné vstoupení do léta, doprovázené libými vůněmi  a barvami přírody.

fotografování Moje barva příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.