Senioři chtějí taky patřit do online světa
Ilustrační foto: Ingimage

Senioři chtějí taky patřit do online světa

10. 7. 2021

Myslíte si, že chytré mobily a tablety jsou pořád pro mladší ročníky? Nesmysl. Čím dál víc seniorů se také touží zapojit do online světa. Ale často nemají nikoho, kdo by se jim věnoval a vysvětlil jim, jak vše funguje. Naštěstí dnes už je dost možností, jak to vyřešit.

Nechte si poradit od profesionálů
Tušíte, že byste vašim rodičům či prarodičům moc neporadili, jak na mobil nebo počítač? Nic si z toho nedělejte. Můžete ovšem využít služeb spolku Moudrá Sovička, který poskytuje digitální vzdělávání seniorům. Výuka může probíhat přímo osobně doma nebo i online, pro ty už trochu znalé. Odborníci provedou seniory základními úkony a podle individuálních potřeb můžou přizpůsobovat výuku. Služba je placená, ale radost vašich blízkých za to určitě stojí.

Senioři se často kvůli technologiím cítí vyřazení ze života a tohle to může změnit. Mohou získat sebejistotu a využívat dostupných online služeb naplno. Moudrá Sovička jim případně poradí i po telefonu. Dále existuje projekt Digitální odysea Nadace Vodafone, kde si všichni mohou vyzkoušet různé učební aktivity a prohlubovat své znalosti.

ING_19060_72410.jpg
                                                                                                               Ilustrační foto: Ingimage

Znalosti pro každodenní život
Poraďte se s příbuznými, co by se chtěli naučit ovládat za technologii a co by na ní chtěli nejvíce dělat. Pro začátek jim můžete darovat váš starý telefon nebo počítač. Moudrá Sovička nabízí i kurzy, které připraví na míru klientům. Takže pokud vaše babička nebo dědeček chtějí hlavně telefonovat a posílat fotky s vnoučaty, tak se v kurzu zaměří přesně na tohle.

Díky projektu Digitální odysea mohou senioři využít zvýhodněné nabídky na koupi mobilu, tabletu nebo mobilních dat. Ukažte seniorům, že v moderním světě jsou potřeba a mají v něm své místo.


aktivní senioři internet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(2 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%