Milé malé setkání v Litoměřicích
Foto: autorka

Milé malé setkání v Litoměřicích

22. 7. 2021

V  sobotu 10.7. jsme se zase viděly po dlouhé době. No, přece my íčkařky. Děvčata se sjela do Litoměřic, z různých koutů naší zemičky. Havlíčkův Brod, Praha, Roudnice, Světec a Kostomlaty. Bylo nás 6 + jeden mladý muž, který s námi statečně vyšlapoval. 

Město Litoměřice vzniklo ve 13. století a je nádherné svými historickými a hlavně udržovanými památkami. V tomto královském městě je zejména množství církevních památek, však také jsou Litoměřice sídlem biskupa.

A tak se náš dychtivý hlouček vydal obhléhnout tu krásu. Alenka nás s přehledem prováděla městem a kostely. Také jsme vystoupali na Věž u katedrály sv. Štěpána. Počasí nám přálo a Litoměřice jsme měli jak na dlani. Slunce nám dávalo zabrat, tak jsme vděčně zašli do jídelny na náměstí na oběd a pak zase pokračovali, posilněni, prohlídkou města. 

Naše navigátorka nás zavedla do cukrárny Lilie - lidi, to byla nádhera, myslím bohatá nabídka zákusků, zmrzliny a pití. Opravdu nám tam moc chutnalo a myslím, že odpočinutí v této cukrárně patří k nezapomenutelnému zážitku v Litoměřicích. Ještě jsme zašli do zbývajících kostelů a na parkány. Den nám rychle utekl při příjemném poznávání města, při dobrém jídle a pití, při rozmluvě i smíchu. K večeru nastal čas loučení, bylo nutno stihnout vlak, či autobus.

Díky, děvčata - Aleno, Vlasto, Jarko, Marie, Jiřko, za milou společnost a zase někdy, někde /brzy/ na shledanou! 

 

 

 

cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.