Fantazie: Český tenis si odváží z Tokia dvě nejcennější medaile. Krejčíková se Siniakovou ovládly čtyřhru
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková maj zlatou olympijskou medaili. FOTO: wtatennis.com

Fantazie: Český tenis si odváží z Tokia dvě nejcennější medaile. Krejčíková se Siniakovou ovládly čtyřhru

1. 8. 2021

Ke včerejšímu stříbru tenistky Markéty Vondroušové přidaly Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zlato. Český pár vydřel výhru nad švýcarskou dvojicí Bencicová, Golubicová a dokráčel na olympijský vrchol!

Čeští sportovci tak mají už osm olympijských medailí. Zlato z Tokia přivezou domů kromě tenistek také kajakář Jiří Prskavec, judista Lukáš Krpálek, zlato si vystřílel  také Jiří Lipták. Stříbrnou medailí se může pochlubit tenistka Markéta Vondroušová, druhý brokař David Kostelecký a z divoké vody ji vylovil Lukáš Rohan. K bronzu se prošermoval Alexander Choupenitch.

Jedničky Bára s Kateřinou
Pár Krejčíková, Siniaková byl v Tokiu nasazen jako pár číslo jedna. Ovšem projít turnajem vůbec nebylo jednoduché. Česká děvčata musela bojovat nejen s kvalitními soupeřkami, ale také s nepříznivými klimatickými podmínkami - hrálo se v pětatřicetistupňových vedrech a vlhkostí vzduchu přes sedmdesát procent. Přesto Bára s Katkou dokázaly se se všemi překážkami skvěle poprtat a v rozhodujících chvílích vytáhly své nejlepší zbraně. A hlavně - když se v danou chvíli nedořilo jedné z nich, vypomohla ta druhá. Zkrátka skvělý pár!

Dva kamarádi mají zlato

Jiří Prskavec a Lukáš Krpálek jsou dlouholetí kamarádi. A oba se také motivovali k úžasným výkonům na olympiádě. A byly z toho dvě zlata!

V divoké vodě se Jiří Prskavec cítí jako doma. Jeho finálová jízda byla naprosto dokonalá, zvítězil s náskokem necelých čtyř sekund! Už v semifinále projel Prskavec vodní kanál nejrychleji, a to mu k výslednému času přibyly dvě vteřinky jako penalizace za dotek branky. Prskavec se tak rozjel do vln jako poslední finalista a završil své úspěšné působení v Tokiu.

Na jeho úspěch pak zanedlouho navázal i judista Lukáš Krpálek. Na minulé olmypiádě v Rio de Janeiro zvítězil v kategorii do 100 kilogramů. Tentokrát bojoval v kategorii nevyšší, tedy nad 100 kg. A rval se báječně. V boji o finále porazil na wazari domácího judistu Hisajošima Harasawoua a ve finále porazil Gruzínce Gurama Tušišviliho na ippon. Lukáš Krpálek tak bude mít doma již druhou zlatou olympijskou medaili!

Ještě to cinkne?

Šancí na další medaile je nyní už méně, ale přeci jen to může ještě cinknout. V atletickém sektoru může znovu překvapit nejzkušenější česká olympionička Bára Špotáková, velké naděje na nejvyšší umístění má také lezec Adam Ondra. Ale překvapit mohou i další čeští sportovci. Držme jim palce!

olympiáda sport Tipovačka
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%