Padesátku mají za sebou, ale rády se fotí odhalené. Krása nebo nevkus?
Ilustrační foto: Ingimage

Padesátku mají za sebou, ale rády se fotí odhalené. Krása nebo nevkus?

3. 8. 2021

V poslední době přibylo žen, které zveřejňují snímky, které více odhalují, než skrývají, přestože jsou ve věku, kdy dámy bývají babičkami. Přesněji, dělají to právě proto. Chtějí ukázat, že jsou stále krásné, že modelkou může být žena v každém věku. Někdo je obdivuje, někdo odsuzuje.

Modelka Pavlína Pořízková byla ve svém oboru v devadesátých letech jednou z nejúspěšnějších a nejžádanějších. Její krásnou tvář a neméně krásné tělo znal celý svět. Modelingem se živila celý život, poté veřejně promluvila o depresích, které jí toto drsné prostředí přineslo. Stále jen slyšela, že musí hubnout, cvičit, snažit se být nejkrásnější ze všech dívek. Na čas ji to přestalo bavit, ale nyní, v padesáti šesti letech, zásobuje sociální sítě fotkami, na kterých mnohé ukazuje. Na některých je zcela nahá. Jsou to snímky pěkné, vypadá skvěle a často k nim dává zmínky odkazující na nutnost žít přirozeně, v souladu s přírodou a netrápit se stárnutím. Zdá se, že našla ve svém padesátišestiletém těle větší zálibu, než když jí bylo dvacet či třicet.

Po padesátce se nechaly nafotit značně odhalené například herečky Halle Berry, Sharon Stone, Elisabeth Hurley či Helen Mirren. Nejde o hvězdičky, které za každou cenu potřebují získat pozornost, ale o ženy, které si ve filmovém průmyslu slávu už dávno vydobyly. Jako by teď cítily potřebu světu sdělit: Jsem pořád tady, pořád vypadám dobře, tak se podívejte, pochvalte mě.

Pro někoho to je inspirace. Mnohé dámy, kterým se blíží šedesátka. si říkají: Když si ona dovede držet takovou postavu, taky musím zvládnout shodit pět kilo a začít pravidelně cvičit. Mnozí pánové se rádi podívají. Jenže tento trend společnost také rozděluje. Jiné dámy říkají: Proboha, holky vypadají skvěle, ale proč v padesáti pěti ukazují světu prsa, proč si to nenechají pro sebe, pro svého partnera? A někteří muži dokonce reagují tak, že srovnávají postarší těla s tím, jak vypadala na snímcích zamlada, neodpouštějí si ironické poznámky a efekt celé akce je vlastně opačný, než dámy zamýšlely.

Nutno podotknout, že nejde o případy, kdy by tyto ženy dostaly zaplaceny za to, že někde v pornočasopise ukáží v šedesáti prsa. Tak to opravdu nyní nefunguje. Tyto paní se fotí většinou samy nebo je fotí jejich blízcí a snímky se objevují na jejich sociálních sítích. Samozřejmě, je pak přebírají další média, takže kolují internetem, s čímž ovšem dotyčné počítají. Takže ano, jde o vzbuzení pozornosti, ale především o to, že zmíněné ženy propadly trendu: Bylo mi padesát, ale cítím se na třicet a chci to dát světu najevo všemi způsoby.

Tento trend je sympatický a zároveň trochu legrační. Každá dáma, která mu propadla, jej prožívá jinak. Některá podstupuje plastické operace, jiná si najde mladého muže, další se začne fotit nahá. Jak už to u trendů bývá, nezbývá počkat, zda je přechodný nebo se k němu přidá spousta dalších žen. Pánové, je na co se těšit! Nebo se naopak bát?

móda ženy
Hodnocení:
(4.5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.